Åtdragningsmomentet Specifikationer för en Ford 4.2L

Ford började tillverka sin 90-graders, små block motorfamilj, varav 4,2 liter är en medlem, 1962. Dessa motorer kallas ofta Windsors eftersom de produceras i Windsor, Ontario tills de fasades ut under 2001. Den Windsor successivt fasas ut när Ford introducerade en 4,6 liters modulär V8-motor 1991. Topplocket på motorblocket

Topplocksskruvarna till motorblocket i en sekvens. Först skruva alla skruvar till 14 foot-pounds av vridmoment, sedan till 29 foot-pounds av vridmoment, sedan till 36 foot-pounds av vridmoment. Sedan måste de långa bultarna lossas till 33 foot-pounds, och de korta bultarna till 19 foot-pounds av vridmoment. Vänta 15 minuter mellan varje steg i sekvensen för att se till att skruvarna har tid att sträcka ut och lösa innan en annan tillämpning av vridmoment.
Engine Block

främre lock av vevaxeln kräver 88 foot-pounds av vridmoment på bultar till motorblocket, de bakre lock kräver 84 foot-pounds av vridmoment. Servopumpen bultar i motorblocket med 18 foot-pounds. De dragkraft-platta-till-motor-blocket bultar kräver 8 foot-pounds av vridmoment för att dra åt ordentligt. Tidpunkten kedja eller rem täcker bultarna till motorblocket med 18 foot-pounds av vridmoment. Vattenpumpen kräver 5.5 mul-pounds av vridmoment för att ansluta med motorblocket.
Vevaxel

vevstaken bultarna till vevaxeln med 29 mul- pounds vridmoment appliceras i två steg. Svänghjulet och vevaxel bultar kräver 60 foot-pounds av vridmoment. Svängningsdämparen eller hubb kräver ett vridmoment tillämpning av 110 foot-pounds att gå med vevaxeln.
Övriga specifikationer

att undvika läckor, måste avtappningspluggen emot 11 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med oljetråget. Avgasgrenröret kräver 30 foot-pounds att gå med topplocket. Insugningsröret bultarna till topplocket i två steg: först till 4 fot-pounds, sedan till 8 foot-pounds av vridmoment. Motorblocket går med transmissionen med 38 foot-pounds av vridmoment. Tidpunkten kedja eller rem bultar drev skruven till kamaxeln med 33 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129124.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.