Om ups Bil Tune

Förebyggande underhåll är en av de bästa sätten att hålla din bil i gott skick och problem innan de blir allvarliga. En ordinarie tune-up fokuserar på processer och slitdelar i motorn, och är avgörande för att förlänga livslängden på ditt fordon. Fakta

att slutföra en bil tune-up, måste du byta tändstift, luftfilter och bränslefilter. Byt olja och byt oljefilter. Byt PCV (positiv vevhusventilation) ventilen (om sådan finns). PCV-ventilen är en viktig men billiga objekt, så det är ett enkelt sätt att bidra till att upprätthålla integriteten av din motor system.If bilen körs med en distributör, ändra locket och rotorn. Ange tidpunkten, så tändstift brand vid exakt rätt tidpunkt. Var medveten om att vissa distributörer har datorstyrd timing och kan inte justeras. Kontrollera tändkablarna och byt vid behov.
Tidsplan

Få en tune-up för din bil var 30.000 miles, eller var 2 1/2 till 3 år . Kolla din instruktionsbok för tillverkarens anvisningar, men vara försiktig med extrema rekommendationer som endast kräver en tune-up varje 100.000 miles. Nyare tändstift kan pågå längre, men det är ändå klokt att kontrollera villkor för din bil och göra nödvändiga reparationer på en mer regelbunden basis.
Effekter

Byta luftfiltret under ett tune-up leder till bättre luftflöde, och en större yta att samla smutsiga molekyler. Ren luft är en nödvändig del av luft /bränsle /lågan mix som kör engine.Replacing tändstiften leder till bättre elektriska flödet. När en Tändstiftsgap slits ut, har den el längre att hoppa, lämnar motorn med en svag gnista eller ingen gnista på all.Replacing oljan hjälper till att hålla din motor i gott skick. När oljan bryts ner, det är mindre smörjning och mer risk för slitage på rörliga delar. Tunn olja inte kommer att försegla cylindern korrekt, orsakar gas att läcka igenom och blanda med oljan och eventuellt ignite.Changing oljefiltret förhindrar träskor och löst skräp kontaminerar systemet. En ny arbetsgrupp PCV ventilen upprätthåller undertrycket i förbrännings-systemet och förhindrar oljespray. Exakt timing främjar fullständig förbränning, vilket gör att motorn systemet ska fungera som avsett.
Fördelar

En väl utförd tune-up kommer att fixa motor misständningar, ger bilpassagerare en mjukare. En fungerande motor översätter också till ökad bränsleekonomi och minskade utsläpp av växthusgaser. Regelbundna uppjusteringar förlänger motorns livslängd och förebygga allvarliga motorproblem i framtiden.
Evolution

Tune-up processer har förändrats över tiden beroende på förändringar i motorns konstruktion . På 1950-talet och 60-talet, använde motorer en poäng distributör tändning. Elektricitet genomfördes mellan två plana metallbitar (punkter) som kontrollerades av ett hävarmssystem. Med tiden de punkter skulle slitas ut eller skadas, och skulle behöva ersättas. Spaken måste regelbundet justeras för att bibehålla timing.In 1970-talet började biltillverkarna att använda hög energi tändning (HEI) systemet. Denna distributör innehöll en styrenhet som berättade tändstiften då att avfyra. Denna tidiga datorstyrsystem erbjuds mer tillförlitlighet och mindre tune-up underhåll. Den HEI-systemet utvecklats till ett system med fullständig datorstyrning av tändningen och timing. Inget underhåll eller byte av reservdelar var necessary.Today, har de flesta bilar övergivna distributörer och använd en spole-over-plugg (COP) systemet. Med COP har varje enskild cylinder sin egen ledande spole. Detta system har mer exakt timing, inga rörliga delar, och inget läckage av hästkrafter från motorn vrida en distributör. Denna distributör-mindre set-up har mindre slitage problem och mindre behov av justeringar eller ersättningar, vilket leder till en mycket snabbare tune-up.
Expert Insight

Kontrollera bruksanvisning för tillverkarens föreslagna underhållsplan, de kommer att lista delar för att kontrollera och byta som kan vara specifika för din modell. När du gör en tune-up, är det fördelaktigt att även utföra andra underhåll kontroller. Inspektera transmissionsolja, kylvätskenivå, bälten, och batteriet och kablarna. Undersök och rengör spjällhuset om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124370.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.