1993 Toyota Previa startar inte

Toyota Previa minivan säten sju personer och fanns i två trimmar. Den 1993 Previa har inte återkallas för eventuella frågor start. Om din Previa ger dig problem, kolla grunderna innan du tar den till en mekaniker. Instruktioner
1

Vrid nyckeln för att starta minibuss och lyssna efter ljud som motorn avger. Ett klickande ljud kan indikera en förrätt eller batteri fråga. Inget ljud är ett tecken på ett problem med tändningen starter eller ett dött batteri. Ett dunkande ljud kan hänföras till ett problem i ditt bränsleledningen.
2

Lägg en gallon gas till bilen och försöker starta den. Även om Previa är utrustad med en bränslemätare, kan det bli fel.
3

Notera eventuella problem innan Previa inte starta ordentligt. Om det var trög acceleration eller vid stopp, kan generatorn inte driver batteriet effektivt. Dessa symtom kan också bero på låga bränslenivåer frågor. Om du har märkt att din Previa inte vara bränslesnåla, kan en läcka vara närvarande. Den 1993 Previa bör få 16 miles per gallon staden och upp till 20 miles per gallon på motorvägen.
4

titt under huven för korrosion. Kontrollera anslutningarna till batteriet samt tändstift för korroderade områden. På batteriet, häll läsk på terminalerna för att bryta upp korrosion och sedan skrubba med en stålborste. För tändstift, kan bromsa rengöringsvätska användas följt av en skrubb med en stålborste. Dra åt alla batteri anslutningar med en skiftnyckel och byt tändstift klubbar.
5

Ta en tändkabeln från pluggen och touch till en metallyta på Previa. Ha en hjälpare vrida om nyckeln i tändningslåset till läge "ON". En blå gnista kommer att flytta från tråden till metallen området. Om den inte gör det, är tändstiften inte att antändas ordentligt för att starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129032.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.