Problem med att starta i det kalla på en Jeep Cherokee

Bara om alla fordon är svårt att starta vid extrem kyla, och din Jeep Cherokee är inget undantag. I de områden i världen där utetemperaturen ofta närmar sig eller överstiger noll grader, motorvärmare är mycket populära. Många olika komponenter påverkas av kylan, och alla av dem kan påverka hur fordonet startas och körs. Dock kommer beväpna din bil med rätt utrustning kan göra stor skillnad. Batteri

kemiska reaktioner inuti en bil batteri som gör det att fungera fungerar allt mycket långsammare i kallt väder. På grund av detta ger batteriet mindre ström till startmotorn, vilket gör motorn runt en verklig utmaning. Av denna anledning är det viktigt att uppmärksamma de kallstart (CCA) att batteriet klarar av innan de köper, särskilt om du bor i ett område som upplever hårda vintrar.
Oil

Precis som någon annan vätska, blir oljan tjockare när det är kallt. När det tjocknar upp och ökar dess viskositet, är det mycket svårt för oljepumpen att bläddra igenom motorn, vilket gör det svårt för starter att veva över. Syntetisk olja har inte samma egenskaper, dock, och förblir tunnare i kallt väder, vilket resulterar i motorn runt lättare. Även syntetisk olja är dyrare, kan det betyda skillnaden mellan att få arbeta och stanna hemma, frustrerad.
Fuel

När det är kallt ute, bränslet avgiften blir betydligt tätare, vilket kastar av luft /bränsleblandningen i stor skala. Även den minsta förändring i bränslet avgiften kan påverka hur en motor går, så extrema temperaturer verkligen kasta saker ur smäll. Även om dagens bilar har datorer ombord som kompenserar för luft /bränsleblandning förändringar, om det blir kallt nog, kan alla fordon påverkas. Det är därför det är bra att starta bilen och låt den gå på tomgång ett bra tag innan bilismen väg. Att låta motorn att komma upp till arbetstemperatur värmer upp bränslet laddning och även tunnar ut oljan ganska lite, så att fordonet kommer att köras smidigare och mer effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125527.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.