Vilka typer av Automotive momentnycklar det?

Skift, som används för att dra åt eller lossa muttrar och bultar på bilar och andra typer av maskiner, är en av de mest använda objekt i en mekaniker verktygslåda. Momentnycklar är ungefär som vanliga skiftnycklar, förutom att momentnycklar kan du ställa dem till en viss täthet, vilket gör det lätt att säga när en mutter har skärpts tillräckligt. De flesta momentnycklar är gjorda med vreden på ena änden som du kan ställa till en specifik täthet och en mätare som låter dig se förändringen i trycket som du vrider på ratten. Det finns mer än en typ av momentnyckel, från det enkla och traditionella till de mer moderna och komplexa. Beam Momentnyckel
p Detta är den vanligaste och minst komplex typ av momentnyckel. En stråle momentnyckel har en hävarm mellan huvudet och handtaget, tillsammans med en indikator skala som mäter det vridmoment eller rotationskraft. Ibland kallas en nyckel ringa vridmoment, använder denna grundmodell ofta en spärr eller fjädermekanism, men en liknande stil som kallas avböjande beam momentnyckel applicerar vridmoment till ett avböjande balk, vilket leder till en mer långvarig skiftnyckel.
Klick Momentnyckel

Denna typ av momentnyckel använder en kalibrerad kopplingsmekanism att uppnå den rätta mängden av vridmoment. Den har fått sitt namn från det klickande ljud som kan höras när nyckeln når rätt åtdragningsmoment. De flesta har en inbyggd fjäder, och ratten måste vridas tillbaka till den lägsta inställningen efter användning för att ta bort trycket den våren. Men det finns också fjäder modeller tillgängliga.
Electronic Torque Wrench

mer modern typ av momentnyckel är lite mer sofistikerad än de traditionella modellerna, med vissa elektroniska skiftnycklar som mäter både vridmomentet och åtdragningsvinkeln vid ombonad punkten. Vissa elektroniska momentnycklar är programmerbara också, med digitala minnen som kan lagra avläsningarna efter inspelning dem och LED-skärmar för visning dessa läsningar. Addera Mechatronic Torque Wrench

momentnyckel är en slags hybrid, som kombinerar element av traditionell klick momentnyckel med modern teknik. Den mekatroniska momentnyckel kan ge användaren en mekanisk läsning och en digital, och många mekatroniska skiftnycklar kan överföra dessa avläsningar med hjälp av trådlös teknik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128989.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.