Vad är Klippning?

Bortsett från klippning fårull, många av oss har bara en vag uppfattning vad ordet klipporganen. Klippning avser all aktivitet som innebär styckning eller skrapa på ytan av ett föremål. Där förbränningsmotorer berörs avser denna term till de delar distorsion metalldelar i motorer och maskiner genomgår när de skrapar och gnid under intensiv värme och tryck. Mekanik talar av motordelar klippning och sedan frysa, eller låsning på plats, när oljan i motorn körs torr. Wing skjuvning på flygplanets vingar avser missuppfattning av planets vingar när de är under enorm press att flyga. De tunga metallplattor som från planets vingar och måste omformas eller ersättas så att de kan fast förankras i marken, eller planet skulle vara osäkert att flyga. Identifiering

mekanisk skjuvning av delarna i en förbränningsmotor i en bil eller en gräsklippare, hänvisar till skrapning av metalldelarna under värme och tryck tills de slits ner eller bryta.


Betydelse

Oljeproducenten spenderar miljontals dollar utvärdera användningen av polymerer i motoroljor för att förhindra skjuvning av motordelar, vilket är en naturlig följd av att köra en motor. Utan olja som kan förbli flytande vid höga temperaturer och är kapabel att smörja och skydda metallytor under extrema förhållanden, kan en motor förstöras efter att ha kört några minuter.
Effekter

Många av oss har haft erfarenhet av att driva en gammal bil som hade ett oljeläckage. År 1982 ägde min man och jag en sådan bil. Varje gång vi fyllde tanken med gas, vi var tvungna att lägga till en liter olja. Min make försökte dumpa dessa burkar av slam i oljetanken som är tänkta att stoppa oljeläckage, men naturligtvis hade läckan inte försvinna. Jag är säker på att du kan gissa vad som hände. I mitten av en lång resa, frös motorn. Den skjuvningsverkan av metalldelarna skrapning mot varandra under intensiv värme och tryck orsakat dem att smälta. Kostnaden för att ta motorn isär bit för bit, slipa alla ventiler och cylindrar så de kunde passa ihop smidigt och flytta igen var mer än bilen var värd - särskilt efter mekanikern informerat oss om att även efter allt det arbete, han kunde inte garantera att motorn skulle fungera. Om det var för mycket spel mellan cylindrarna och hylsor de passar in, skulle motorn saknar kraft.
Förebyggande

Förbränningsmotorer är under stress. Metalldelarna slits ner under stress av normal användning. Att hålla en motor - vare sig en gräsklippare eller en bil -. Välsmord hjälper den att överleva längre så att du kan få år av god användning av det
Fördelar

Företaget som tillverkade din bil och din mekaniker vet av motoroljor som skulle vara mest lämpliga för märke och modell av din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124631.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.