Hur man byter en Jeep Wrangler Serpentine Belt

Byta Serpentine belt på en Jeep Wrangler bör göras varje gång bandet börjar få bullriga eller blir glaserade, sliten eller skadad. Det är en snabb och enkel process, som endast kräver en breaker bar eller 1/2 tums enhet Ratchet och en skiftnyckel. När du köper en ersättare bälte, måste du ange om du har luftkonditionering eller inte samt servostyrning på din Jeep. Bälten finns i många olika kvalitetsnivåer, vissa bär garantier och några som inte gör det. Köp den bästa du har råd för din Jeep. Saker du behöver
Wrench set
Replacement serpentin bälte
1/2 tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera klistermärke på kylaren stöd som visar bandets väg. Om du inte har något där, få en kopia av banan från din återförsäljare eller delar butik innan det här projektet.
2

Koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Du vill inte att motorn kan startas av misstag medan du arbetar runt bältet.
3

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Det finns ett fyrkantigt hål i framsidan av sträckaren där du kan sätta en 1/2 tums bar enhet breaker.
4

Sätt brytaren bar i det fyrkantiga hålet och lossa spänningen på remmen. Du kan nu ta bort remmen från remskivorna och kassera den.
5

Montera den nya remmen på remskivorna följa samma väg som anges på etiketten eller diagram noterade i steg 1. Släpp spännaren och tillämpa spänning till den nya remmen. Låt inte spännaren snäpp tillbaka eller det kan skadas.
6

tillbaka negativa batteripolen på negativa inlägg på batteriet. Starta motorn och kontrollera bältet för att kontrollera att det är korrekt inriktad på remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125208.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.