Kan du blanda Synthetic & Mineral transmissionsolja ?

Syntetisk transmissionsolja är en typ av transmissionsolja som erbjuder vissa fördelar jämfört med mineralbaserade transmissionsvätskor . Syntetisk transmissionsolja är mindre benägna att bryta ner från de höga nivåer av värme i en sändning , och kommer att skydda transmissionen längre . Blandning

Blandning mineralbaserade och syntetiska transmissionsolja är acceptabel , enligt Mobil och Valvoline , som båda tillverkare syntetiska och mineral - baserad vätska för en mängd olika fordon . Tillverkarna säljer även färdigförpackade blandningar av syntetiska och mineral - baserade transmissionsolja .
Betydelse

bilägarens kanske vill blanda transmissionsolja när du lägger vätska till en låg transmission . Eftersom syntetisk transmissionsolja är dyrare än konventionell transmissionsolja , blanda syntetiska och mineral - baserad vätska när vätskan förändras är ett sätt att minska kostnaderna och samtidigt få några av de fördelar med Syntetisk transmissionsolja .

Överväganden

Huruvida transmissionsolja är syntetisk eller mineral - baserade , är det viktigt att använda rätt transmissionsolja avsedd för din bil . Tillverkarens rekommendation om rätt typ av transmissionsolja som skall användas är i instruktionsboken för fordonet .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128785.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.