Oljekylare Typer

En oljekylare i ett fordon kan beskrivas som en mindre kylare bortsett från motorns huvudsakliga radiator. Oljekylaren kommer att upprätthålla en olja till motorn som är både konsekvent och optimal i temperatur. I allmänhet kommer lägre temperaturer hjälpa förlänga livslängden av fordonets motor samt livslängden på transmissionen. Dessutom spelar oljekylaren i ett fordon en nyckelroll i att avleda värme och transportera olja bort från rörliga delar i en motor till oljesumpen. Rör och Fin oljekylare

En variation av oljekylare är röret och fin oljekylaren. I dessa kylare, är oljan gjord för att cirkulera genom kylaren linjer som tar upp värmen och släpper den i fenorna. Fenorna kommer att ligga i en extern plats så att luften rör sig runt dem absorberar värmen. Rör och fin oljekylare fungerar bäst när de är modifierade så att agitatorer är monterade i röret, vilket kommer att bidra till att förhindra slam bildas.
Transmission Oljekylare

En annan variation av oljekylare är överföringen oljekylaren. Automatiska växellådor som används i högre stam applikationer behöver en överföring svalare eftersom transmissionsolja kommer att värma upp vid varje växling. Transmission oljekylare är inte seriöst behövs för landsvägskörning eller annan låg till medelhög stam applikationer. Dock kommer alla fordon vars överföring utsätts för en hel del stress behöver en av dessa kylare.
Stacked Plate Oljekylare

Ännu en variation av oljekylare är staplade plattan oljekylare. Den staplade plattan oljekylare är en motor kylsystem mindre effektiv än röret och fin oljesystem. Plattorna i detta system kommer att arrangeras i en stapel mönster och oljan bringas att passera genom detta mönster. Luften rör sig ganska långsamt, vilket är vad som gör detta system ineffektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127188.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.