Vad orsakar repning Kolvring?

En kolvring är en metallring som passar runt en ände av en motor kolv. Den ringen tätar motorn cylinder eller förbränningsrum, vilket gör att kolven att fånga all den kraft av förbränningen sker i kammaren. Dessa ringar arbeta vid höga heat, höga tryck och höga hastigheter, som sådana, de är föremål för betydande slitage. En repig kolvring kan ha flera orsaker, både underhålls-och tillverknings-relaterade. Brist på smörjning

Om motorn inte har tillräckligt med olja, kommer cylindrarna inte vara välsmord. Eftersom ringen gnids mot fodret av cylindern, torra fläckar kommer att få den att instegsskydd. Symtom på scuffed kolvringar inkluderar smutsiga avgaser och överdriven oljeförbrukning.
Motor torrstarter
p Om en motor har suttit inaktiv för ännu en kort tid, kan det ha en "torr start" när nästa användas. Detta beror på att den befintliga smörjmedlet glans i motorn har torkat upp, och dessa torra delar av motorn körs utan smörjmedel i de första sekunderna efter att motorn startar innan smörjmedlet är helt cirkuleras. Om motorn är torr-startade efter en ny kolvring är installerad, kan leda till repning. För att undvika detta, smörja ringen innan du installerar det eller lägga till en sekundär motor oljekanna som sprutar olja i motorn innan start.
Liner Surface Glaze

motorcylindrarna som överhettade av otillräcklig smörjning kan bryta ner det lite olja som är närvarande, som sedan ackumuleras som en glasyr på insidan av cylindern. Denna glasyr kan instegsskydd kanterna av en kolvring som den skrapar genom, eftersom glasyren inte kommer att tillåta olja att strömma igenom ordentligt i cylindern. Att bli av med detta kan kräva en professionell rekonditionering av cylindern.
Liner Roundness Fel
p Om fodret av en cylinder är ojämn, kommer vissa punkter skaver mot kolven ringa och få den att instegsskydd. Även här kan en rekonditionering av cylindern vara nödvändig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128546.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.