Hur installera nya Hood Struts

Hood struts är små gasfjädrar som bidrar till att öka och sedan stödja en bil eller lastbil huva när den öppnas. Över tiden, på grund av sin ringa storlek, kan hood struts börjar försvagas och så småningom även misslyckas. I så fall kommer huven inte längre att stödjas när det är öppet om det inte finns en manuell huva vistelse. Om det inte finns en huva vistelse, kommer du vara tvungen att störa ett föremål som ett basebollträ mellan huven och motorrummet. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven hela vägen. Om det inte finns någon manuell hood prop, använd en lång objektet som en fladdermus eller en golfklubba för att stödja huven medan du arbetar.
2

Börja på ena sidan av bilen. Koppla bort klämman som håller änden av huven chock till huven. Den typen av klipp varierar beroende på märke och modell av bil. Många använder en klämma som behöver pressas ut i slutet av fjäderben med en skruvmejsel. Äldre bilar kan använda en sprint som går igenom en runda metall träpinne för att hålla staget på plats. Addera 3

Koppla den andra änden av staget där den fastnar i motorrummet i samma sätt. Installera den nya huven strut på motsatt sätt som den gamla huven strut togs bort, se till att klämman sitter fast ordentligt.
4

Avlägsna återstående huven strut, och sedan installera den i dess ställe. Stäng huven för att se till att driften av det inte hämmas, och sedan öppna den för att se till att stagen håller huven när den är öppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128504.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.