Specifikationer för 5EFE Motor

Toyota gjort två versioner av den fyrcylindriga 5E-FE motorn. Producerad 1992 till 1995, var den första generationen 5E-FE motor basen motorn i Toyato Paseo och Cynos.The andra generationens 5E-FE motorn var i produktion mellan 1995 och 1999. Det var basen motorn för Toyato Paseo, Cynos, Tercel och Corsa. Första generationens Specifikationer

Den första generationen 5E-FE Toyota motor producerade 100 hästkrafter vid 6.400 rpm. Vridmomentet var betyget 91ft.-lb. vid 3200 rpm. Motorns slagvolym i kubikcentimeter var 1497. Den 5E-FE hade en cylinderdiameter på 77 mm och en slaglängd på 77,4 mm. Dess kompressionsförhållandet var 9,4 till 1. Motorn hade fyra ventiler per cylinder för totalt 16 ventiler. Ventilen vinkeln var 25 grader. Motorn var av den dubbla överliggande kamaxel design. Den använde en distributör-typ tändsystem. Fabriken angivna Tändstiftsgap var 0.044 inches. Motorn var bränsleinsprutning med överskottsbränsle återvände ska brännas. Huvudet packningen tjocklek var 1 mm. Topplocket brännkammaren volymen var 39 kubikcentimeter.
Första generationens Ytterligare information

första generationen 5E-FE var en förbättrad version av Toyotas 3E-E motorn. Den 5E-FE hade en 16-ventils motor med 18 hästkrafter mer än samma storlek 12 ventil 3E-E. Detta var en meningsfull förbättring, och många entusiaster ersatt sin 3E-E med 5E-FE.

Vissa delar delas mellan de två motorerna, såsom vevaxel och vevstakar.


andra generationens Specifikationer

Införd av Toyota 1995, hade den andra generationens 5F-FE motor ett antal förbättringar jämfört med första generationen. Toyota reducerade borrningen till 74 mm, även om stroke förblev densamma. Hästkrafter minskade till 94, men nåddes vid ett lägre motorvarvtal på 5400 rpm. Vridmomentet ökade till 100 ft.-lb. vid 3.400 rpm. Toyota modifierad tändsystemet till en distributerless typ. Det fanns en topplockspackning revidering till en tjocklek 0,5 mm. Diametern på cylindern intaget porten var 24,4 mm, medan avgasporten diameter var 21 mm.

Motorn var basen motorn i Toyota Paseo, Corsa, Tercel och Cynos.

Ytterligare information för andra generationens

mer tekniskt avancerad än den tidigare versionen, utnyttjade den andra generationens 5E-FE knock-sensing teknik och ett fördelarlöst-tändsystem. År 1997 avslutade Toyota en liten redesign till motorn genom att ta bort EGR-ventilen och ersätta den med ett avancerat träkolskanistern systemet utan att kompromissa utsläppsnormer. Samtidigt ändrade Toyota bränslesystemet vara returlös.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128538.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.