Vilka krafter gör kolvringar Rotera ?

Kolvringar avser öppna ringar utformade att passa i kolv spår i en förbränningsmotor . Krafter verkar på kolvringar för att ställa dem till roterande rörelse . Funktion

Kolvringar täta förbränningskammaren samtidigt stödja överföringen av värme mellan cylinderväggen och kolven. Kolvringar reglerar också graden av olja som förbrukas av motorn.
Rotation

Kolvringar snurra eller rotera när de rör sig uppåt och nedåt i cylindern. Denna rotation resulterar från gas- belastning som verkar på ringarna . Kolvkraften , som arbetar i kombination med ojämlika kolvring kontakt , skapar också friktion runt ringen spåren , vilket gör att ringarna att snurra .
Loose Fit

kolvringar passar löst i cylindern , så att de kan snurra när krafter verkar på dem . Om kolvarna passa väl , kan de expanderar när den utsätts för stark värme och stick till cylindern , vilket gör att kolven att gripa och skada motorn . Den lämpliga ringgapet , vanligen mätt med ett bladmått , bidrar till god värmeöverföring mellan cylindern och kolven och undviker skador på viktiga motorkomponenter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130333.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.