Avsikten & syfte Förebyggande underhåll

Den allmänna avsikten och syftet med förebyggande underhåll är att hålla en bil i gott skick, vilket kommer att bidra till att begränsa stora problem på vägen. Förebyggande underhåll kan inte förhindra alla större reparation problem, men det kan hålla en bil i trim. Oljebyten
p Det finns flera förebyggande underhåll, och alla har ett syfte. Till exempel är oljebyten rekommenderas regelbundet. För äldre bilar, är rekommendationen gång varje 3000 miles, men för nyare bilar, kan det vara varje 5000 miles. Täta oljebyten hålla sediment ur motorn och hålla alla motordelar i trim. Välj den olja som rekommenderas av bilens tillverkare. Kontrollera oljenivån varje månad, om inte bilen läcker. Om den gör det, kolla olja varje vecka.
Kylsystem

En aspekt av förebyggande underhåll som ibland förbises är underhåll på kylsystemet. Kontrollera kylvätskan nivåer varje månad, och fyll till rekommenderade nivåer. Månadsvis, använder en kylvätska enhet tillstånd kontroll för att kontrollera styrkan av kylmediet. Detta säkerställer att det finns en lämplig nivå av vatten i motorn för att hålla den igång på ett säkert sätt, och säkerställer att frostskyddsvätska kommer att hålla motorn från frysning eller överhettning.
Transmission

Vissa förare ändra aldrig transmissionsolja. Även om det är lite mer komplicerat än byte av motorolja, dränera och byta transmissionsolja helt med en växellåda spola var 24.000 till 30.000 miles. Detta kommer att förlänga livslängden på transmissionen genom att avlägsna orenheter och slam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128457.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.