Hur man laddar Dubbla batterier i en diesel lastbil

Om du parkera din bil för lång tid, ser du att batterierna börjar ladda ur, och så småningom, torka ut till den grad att de måste laddas före fordonet kan startas igen. Samma process gäller för dieseldrivna lastbilar, men de har flera batterier, vilket kan vara lite mer besvärlig. Det finns några sätt att ladda en multipel-batterisystem, men om du vill ha den mest kompletta och bäst betalt möjligt, följande procedur ett bra alternativ. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
Två batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på batterierna. Koppla bort den negativa terminalen på första batteriet med hjälp av en skiftnyckel, sedan koppla pluspolen. Upprepa denna process för det andra batteriet i trucken.
2

Anslut den röda (positiva) klämman från en batteriladdare till pluspolen på det första batteriet. Kläm fast svart (negativ) klämman från att batteriladdaren till minuspolen på det första batteriet. Upprepa denna process för andra batteri med den andra batteriladdare. Addera 3

Ställ laddare för en låg strömstyrka avgift. Ju lägre strömstyrka, desto mer komplett avgiften, men ju längre det tar att ladda. Slå på laddare och låta dem sitta ladda batterierna i minst två timmar.
4

Starta trucken. Om det inte startar upp direkt eller det tvekar mer än vanligt, vrid laddare igen och låta dem sitta i en timme.
5

tillbaka batteripolerna på sina respektive batterier, negativ terminal först, sedan pluspolen, med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125453.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.