Så kolla oljan i en 2001 Honda 500 Rubicon

Motorolja är nödvändigt för alla bensindrivna motorer. Olja smörjer många rörliga delar i motorn, hålla den från överhettning på grund av friktion. En låg oljenivå kan orsaka svåra motorskador. Kontroll av motorolja för din 2001 Honda Rubicon ATV är en enkel uppgift som du bör rutinmässigt utför varje gång du rider bilen. Det tar bara några minuter, men kan användas för att skydda motorn och förhindra dyra och onödiga reparationer. Kontroll av motorolja på 2001 Rubicon liknar Kontroll av motorolja på alla ATV. Saker du behöver
pappershandduk eller gammal trasa
Visa fler instruktioner
1

Park Rubicon på ett plant underlag. Kör inte Rubicon innan du checkar oljan.
2

Starta Honda Rubicon motorn och låta ATV på tomgång i ca fem minuter, men inte mer än 10 minuter. Tryck inte på gasen medan ATV går på tomgång, eller oljenivån blir felaktig.
3

Stäng av motorn och vänta cirka tre minuter.
4

Lokalisera oljestickan, direkt vid oljepåfyllningslocket, på höger sida av motorn. Oljepåfyllningslocket ligger nära den högra pedalen.
5

Vrid oljestickan moturs för att lossa den. Dra ut det ur oljetanken och rengör änden med en pappershandduk eller gammal trasa.
6

Sätt tillbaka oljestickan helt, men skruva inte fast den.
7

Dra ut oljestickan tillbaka ut, och undersöka oljenivån på mätstickan. Nivån ska ligga mellan den övre och nedre nivån på oljestickan. Om oljenivån är otillräcklig, tillsätt olja till Rubicon, och kontrollera oljenivån, tills det är mellan den övre och nedre nivån på oljestickan.
8

Sätt tillbaka mätstickan i oljetanken, och skruva fast den medurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128438.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.