Hur man använder Genisys Scan Tool

Den Genisys Scan Tool är ett fordon kodläsare. När ett problem uppstår, skickar motorns dator en varning kod som lyser upp "Check Engine" light för föraren. För att ta reda på vad som orsakar problemet, måste du använda ett felsökningsverktyg. Skanningen Verktyget utför grundläggande tester att läsa på datorn och visar resultatet på felsökningsverktyg skärmen. Lär dig det korrekta sättet att använda felsökningsverktyget för att säkerställa de rätta komponenterna är fasta eller ersätts. Instruktioner
1

Slå på Scan verktyget genom att trycka på "On /off" knappen en gång. Låt verktyget att starta upp och du kommer att se på skärmen Application Manager.
2

Använd piltangenterna för att välja "Scan Diagnos" applikation. Tryck på "Enter". Du blir ombedd att välja fordonstillverkaren. Använd piltangenterna för att välja tillverkaren. Tryck på "Enter".
3

Fortsätta på skärmen tills rätt bil och informationen är vald. Skanningen Verktyget kommer att fråga dig med rätt kabel för att använda, t.ex. OBD II Smart Cable, System Smart 25-pin eller DB25 Strömkabel (medföljer Scan Tool).
4

Anslut kabeln till Scan Tool. Kabeln passar i botten på scan tool och snäpper på plats. Anslut den motsatta änden på fordonet. Placeringen av adaptern kommer att bero på fordonet och behövde kabel. För OBD II och smart 25 fordon Pin, är adaptern placerad under fordonet instrumentbrädan på förarsidan. För DB25 adaptrar, kan kabeln anslutas direkt till bilens cigarett ljus kärl. Vrid motorn på och låta felsökningsverktyg och motorns dator ska erkännas.
5

Tryck på "Enter"-knappen för att göra en snabb scan test. Resultatet av sökningen visas på skärmen när den är klar. Använd upp-och nedpilarna för att se snabba resultat. Om fler tester krävs, tryck på "Enter"-knappen.
6

Använd upp och ner pilarna för att välja den funktion som behövs. Till exempel, välj "felkoder" för att läsa koderna fordonsdator. Tryck på "Enter". När all information som behövs hämtas, stänga av enheten genom att trycka på "On /off" knappen och koppla bort den från bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128412.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.