Tecken på en sviktande drivknut

drivknutar, mer känd som drivknutar, återfinns i front-wheel-drive bilar. Fogarna är fästa vid vart och ett av fordonets främre hjul. Deras syfte är att överföra momentum till hjulen vid en konstant hastighet samt säkra förflyttningar av bilens fjädring mekanism. Om CV lederna bryts, kommer bilen att sluta fungera. Det är viktigt att upptäcka tecken på en sviktande drivknut så att du kan byta ut den innan ytterligare skada uppstår. Klickande ljud samtidigt som du vrider

En viktig tecken på en sviktande drivknut är ett klickande ljud när du vrider på ratten på bilen. För att testa detta, manövrera bilen i ett stort utrymme. Omvänd bilen i en cirkel genom att vrida ratten helt i en riktning så att den är på full-lås. Medan fönstret på bilen är öppen, lyssna på alla ljud som kommer från framhjulen. En brist drivknut kommer att klicka högljutt under denna manöver.
Clunking Sound

När bilen ändras hastigheten, en sviktande drivknut gör en clunking ljud. Ett tydligt tecken på detta är en ökning av "clunking" när fordonet färdas i omvänd. Kontrollera detta symptom genom att accelerera och bromsa fordonet samtidigt gå baklänges. Om ljudet blir mer framträdande, kan det tyda på en sviktande drivknut.
Vibrationer vid acceleration

annat tecken på en sviktande drivknut är en vibration eller skaka när fordonet accelererar. Detta orsakas av en obalans av vikt mellan de två främre hjulen. Kontrollera detta genom att köra på en lugn, tydlig väg. Accelerera fordonet snabbt från ett stoppat läge. Du kommer att kunna känna några ovanliga vibrationer eller rörelser genom ratten på bilen.
Split CV Boot

CV boot är en gummidel som omger CV-leden och skyddar den från damm, grus och annat skräp på vägen. Om ett CV boot splittringar, kan bilens drivknut misslyckas eftersom det inte är helt skyddade. Du kan känna igen en delad CV genom att få under bilen och tittar direkt på den. Titta på gummit som täcker drivaxeln intill de främre hjulen på bilen. Titta efter sprickor, revor eller hål i gummit. Placera ett finger på insidan kanten av skon och känna fettet. Om det är grynig eller sträva att ta i, indikerar detta att CV-leden kan misslyckas.
Intern ledskador

En drivknut har invändiga bollar som glider längs spår, hjälpa mekanismen arbete. Om en drivknut sviktar, är en indikation på att ytan på kulorna har stötar, märken, bucklor eller hål. Dessutom bör kulorna sitter säkert och prydligt på plats. Du kan kontrollera tillståndet av bollarna genom att ta bort CV-leden och undersöka det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128369.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.