Hur man byter nyckeln på en Saab 9-5

Byta nyckel på en Saab 9-5 är viktigt om du har tappat bort din extra nyckel eller om du har tappat nyckeln helt och hållet. En nyckel kan beställas direkt från generalagenten, eller du kan även hitta dem på nätet med hjälp av en tjänst som Craigslist eller eBay. I båda fallen måste en 9-5 nyckel paras till bilen med en General Motors Tech 2 verktyg, som endast är tillgänglig på en Saab eller General Motors återförsäljare. Saker du behöver
Nyckelämne High Tech 2 verktyg
Visa fler instruktioner
1

avgöra vilken knapp du har. Saab 9-5s används fyra typer av nycklar under den första generationen, som byggdes från 1998 till 2009 årsmodeller. Alla knappar är utbytbara, med undantag av en allt-i-ett-fjärrkontroll som används från och med årsmodell 2004 framåt. Återförsäljaravtalet delar avdelning kan hjälpa dig att hitta rätt nyckel.
2

Köp en nyckel. Nyckeln och fjärrkontrollen är ett enda stycke på alla Saab 9-5. Du kan köpa en från generalagenten eller en sajt på nätet som eBay eller Craigslist. Addera 3

har nyckeln snittet. En Saab återförsäljare måste leta upp din nyckel koden genom Vehicle Identification Number. Du kan ge denna information till återförsäljare, och du kan också krävas för att visa ägarbevis innan återförsäljaravtal skära nyckeln.
4

Pair nyckeln till bilen. En ny Saab 9-5 nyckeln måste paras ihop till bilen med en Tech 2 verktyg, en specialiserad enhet som används av General Motors tekniker. Om 9-5 nyckeln inte är korrekt anslutet till bilen, kommer bilen inte att starta och du kan bli strandsatta. En Saab 9-5 kan ha maximalt fyra fjärrkontroller och nycklar ihopkopplade till det, så anteckna detta om du planerar att köpa ett stort antal reservdelar 9-5 nycklar.
5

Test nyckel för funktionalitet . Efter att ha en nyckel ihopkopplad med din 9-5, testa den i tändningen genom att starta bilen. Om nyckeln inte känns igen, kommer en "nyckel ej accepterad" varning visas på Saab Information Display. Vid provning av en nyckel för funktionalitet, vänta mellan 30 och 60 sekunder innan du byter nycklar. Säkerhetssystemet minne tillåter fordonet att starta utan att kontrollera nyckeln kod om en nyckel tas ur start för mindre än 30 sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125775.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.