Avlägsnande av en axel på en Dodge Dakota

Dodge Dakota pickup har en enda bakaxel (i motsats till en delad bakaxel) med en differential. Ta emot kraft från drivaxeln, överför differentialväxeln kraften 90 grader och skickar det till båda bakhjulen. Byta axeln är inte ett komplicerat arbete, men kommer att ta tid och mekanik verktyg (hylsnycklar, fält i slutet skiftnycklar, skruvmejslar, mallet, etc.). Även om det inte krävs för att sätta Dakota på en hiss att ta bort axeln, skulle detta förfarande göra processen mycket enklare. Varför Avlägsna Axel?
P Det finns flera skäl till ersätta axeln inte minst som är om axeln är skadad. Ett annat skäl är om behovet av större makt innebär installation av en större skillnad att klara ökningen. Även vissa Dodge Dakota ägare vill bara lägga till speciella funktioner till sin pickup och installera en mer specialiserad axel för racing, show eller bättre prestanda. Innan en ny axel kan installeras, måste dock den gamla axeln givetvis tas bort.
Lyft Dakota

Börja med däcket domkraft för att lyfta den bakre delen av Dakota minst 12 inches. Ju högre du kan höja den bättre. Sätt en pallbock till sin högsta höjd under Dakota ram på den sidan av lastbilen. Sänk däcket uttaget och sedan upprepa processen på den motsatta sidan. Båda hjulen är upplyfta. Nästa, använd rörtång ta bort hjulskruvarna och ta båda hjulen.
Drive Shaft

Drivaxeln är ansluten till differentialen med bult. Ta bort denna bult och glida drivaxeln från dess anslutning till differentialen. Du kan ta bort drivaxeln om du vill men det kan bara sänkas för att vila på marken.
Axel

Innan du tar bort axeln insatsen under differential en justerbar sax däck jack (alla nyare bilar använder denna typ). Höj domkraften stödja differential.

Bort alla fästen och bultar som fäster fjädrar och stötdämpare. Vissa av dessa kan frysas med åldern och miles, kan du behöva slå dem med gummiklubba för att befria dem.

Nu ta bort alla fästen och fästen längs axeln. Den Dakota använder robusta "U" fästen för att fästa axeln på plats. När bort axeln är fri att ta bort. Sänk domkraften under differential. Om möjligt är detta en tre = persons jobb: en för att hålla varje ände av axeln genom hjulets nav och en tredjedel för att sänka uttaget. När axeln är sänkt, bär det underifrån Dakota.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126532.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.