Injector Typer

Många bilägare kommer aldrig att tänka bränsleinjektorer tills bränsleinjektorn på deras bil blir ansluten upp eller överhettas. Bilägare kan välja från en mängd av bränslespridare med olika storlekar, flöden och insprutningssystem. Blanda inte och matcha olika typer av bränsle injektorer i bilen, eftersom de olika injektorer kan orsaka att motorn överhettas och kan också förhindra att motorn fungerar effektivt. Toppmatning

toppmatning bränsleinsprutare har bensin som kommer in genom toppen av injektorn och går ut genom bottnen. Några av dessa injektorer har in bensinen genom en gummislang. Övriga topp-feed injektorer använder O-ringen av bränslet inlopp som kommer in i bränsleledningen, enligt Witch Hunter, en bränsleinsprutning testa tjänsten. Dessa spridare har olika former och storlekar för att passa in i olika mekaniska anordningar. Den storlek som behövs för ett visst fordon beror både det tillgängliga utrymmet i motorn och även den mängd bränsle fordonet behöver, eftersom fordon med starkare motorer behöver mer bränsle.
Sidomatade

sidomatade bränsleinjektorer passar in i bränsleskenan, igen, kommer bränslet ur botten. De finns i olika former och storlekar, från extremt tjockt till tunt enligt Witch Hunter. Du kan hitta dessa side-feed spridare i den tidigare platsen för förgasaren. De tenderar att vara tjockare än de andra bränsleinsprutarna, och vissa har en topp-matningssystem.
Kontinuerlig Injector

kontinuerliga insprutningssystemet styr bränslet tryck, som styr volymen som bränslet kommer in i insprutningssystemet under olika driftsförhållanden, enligt Witch Hunter. Dessa injektorer är svåra att rengöra, när de blir ansluten upp, de helt enkelt kräver utbyte
Direct Injektorer

Bensin direkta injektorer helt enkelt skjuta bensin direkt in i förbränningsmotorn av. bilen. Denna insprutningssystem som inte har funnits mycket länge och med 2010, enligt Witch Hunter.
Elektroniska Insprutare

Vissa bränslespridare består av elektromagnetiska ledare lindas som spiraler, eller två eller fler koaxiala spiraler, enligt Popular Hot Rodding. De kontrollerar elektroniskt hur mycket bränsle som reser till motorn baserat på mängden av luftflödet som kommer in i insprutare. Mängden bränsle som släpptes av injektorn är beroende av pulsbredden, flödeshastigheten och bränsleledningen injektorn. Dessa injektorer spraya bränsle i antingen en bred vinklad, konisk eller diffust mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128262.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.