Hur byter jag Guibo på en 1995 BMW M3?

I 1995 års BMW M3 är en del av E36 generationen av denna populära och mycket sportig bil. Den E36 M3 erbjöds som en coupé och en sedan under sin tillverkning liv, i motsats till E30 som kom före och E46 som kom efter, som bara erbjöds som kupéer. Som en begagnad bil, erbjuder E36 generationen M3 mycket prestanda för pengarna. Men precis som alla åldrande tysk bil, behöver E36 sin andel av underhåll för att hålla den på vägen tillförlitligt. Den drivaxel "guibo" är en flexibel gummikoppling som passar ihop drivaxeln till transmissionen. Saker du behöver
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats och spärrfunktion och White måla
New guibo
Visa fler instruktioner
1

Lyft M3 i alla fyra hörnen och stödja den på pallbockar. Se till att BMW säkert stöds innan du arbetar under den.
2

Ta bort den lilla avgas klämman från botten av växellådan. Ta bort de sex skruvarna som håller avgaserna flänsar på nära transmissionen med en hylsa och ett spärrskaft. Koppla O2 sensorer anslutna till avgasröret. Lossa bakre ljuddämparen klämmor med en skiftnyckel och släppa hela avgassystemet.
3

Ta bort skruvarna som håller värmeskyddet till bilen som ligger mellan avgasröret och undersidan av bilen med en hylsa och spärrskaft.
4

Markera utgående flänsen på transmissionen och drivaxeln där de två möts med vit färg så att de sätts tillbaka i samma riktning. Gör en markering på båda sidor om drivaxeln fläns.
5

Ta bort de sex skruvarna som håller flex skivan (guibo) på plats på drivaxeln. Använd en djup sockel på bulten och en öppen nyckel för att hålla muttern på den andra sidan medan bulten lossas. Ställ nödbromsen för att förhindra att kardanaxeln från svarvning. Du måste släppa bromsen och vrid drivaxeln att nå varje bult som du går, eftersom de ligger i en cirkel runt drivaxeln.
6

bort tvärstaget som går över bakre änden av drivaxeln tunneln. Ta bort de två muttrarna som håller den bakre drivaxeln bäring i chassit. Håll drivaxeln upp medan du gör detta. När nötter tas bort, kommer drivaxeln falla ner vid fronten, bort från transmissionen flänsen. Stöd drivaxeln med en pallbock.
7

Finish avlägsna guibo från drivaxeln. Det ska bara komma rätt off. Installera den nya guibo till drivaxeln. Se till att pilen på nya guibo är vänd åt samma håll som den gamla. Skruva fast drivaxeln med den nya guibo till överföring fläns men dra inte åt bultarna. Kontrollera de vita markeringarna på drivaxeln och växellådan flänsen laguppställningen.
8

Sätt tillbaka det bakre lagret drivaxeln genom att installera bultarna. Tryck drivaxeln mot framför bilen så det finns ingen slack på baksidan av drivaxeln. Dra åt bultarna på Flex-skivan. Sätt tillbaka tvärbalken på baksidan av överföringen tunneln.
9

Sätt tillbaka värmeskölden. Sätt tillbaka avgassystemet i omvänd för avlägsnandet. Återanslut eventuella O2 sensorer som lossades. Sänk BMW utanför domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126927.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.