Typer av Gear Oil

Fordon kan röra sig som ett resultat av ett komplext system av kugghjul som ingår i dess överföring eller växellåda. Dessa redskap kan fungera i konsert tack vare de växellådsoljor som flödar mellan dem. Växellådsoljor är speciellt utformade smörjmedel med egenskaper som gör att kugghjulen att vända effektivt. Det finns flera typer av växellådsolja. Allmän information

Alla växellådsoljor har samma fem grundläggande egenskaper: termisk och oxidations stabilitet (förmågan att motstå temperaturförändringar och kemiska förändringar), möjligheten för att skydda mot rost och korrosion, tätningsmedel kompatibilitet, de förmåga att förbli stabil vid extrema trycknivåer, och rätt viskositet (förmågan att flyta med varierande mängder av friktion). Växellådsoljor är antingen mineraloljor eller syntetiska oljor. The Society of Automotive Engineers (SAE), International Organization for Standardization (ISO) och American Petroleum Institute (API) är organisationer som upprättar normer för växellådsoljor i USA och utomlands. Addera Extreme Pressure växellådsoljor

extremt tryck (EP) oljor är en typ av växellådsolja som innehåller tillsatser som gör oljan att förbli stabila under det stora tryck som byggs upp i högpresterande kugghjul. Dessa tillsatser inkluderar klorparaffiner, estrar och svavlade fetter. EP-oljor kan vara antingen mineral eller syntetisk. EP-oljor har också viskositetsgrader mellan 68 och 1500, baserad på ISO betygssystemet.
Rust och oxidation Förebyggande Oljor

Rost och oxidation förebyggande oljor, även kallad R & O oljor, har speciell rost och oxidation hämmare ingår. Dessa inhibitorer inkluderar kemikalier såsom estrar och organiska syror. R & O oljor är till stor del mineraloljor och har en viskositet mellan 32 och 320, enligt ISO-viskositet betygssystemet.
Ovulkat växellådsoljor

förvärras växellådsoljor innehåller en mängd av föreningar för att ge dem egenskaper som liknar de andra typerna av växellådsolja. Som ett resultat, förvärras växellådsoljor innehåller rost och oxidation (som ger dem egenskaper R & O oljor) samt och demulgatorer (som håller vissa kemikalier separat och ge blandade oljor samma egenskaper som EP-oljor). Förvärras växellådsoljor används huvudsakligen i högpresterande kugghjul som genererar mycket värme och tryck. De är mineral baserade och har en viskositet mellan 460 och 1000.
Syntetiska oljor

Syntetiska oljor är växellådsoljor som inte mineralbaserad, men är sammansatt av kemikalier sådana som polyalfaolefiner (PAO), estrar och polyglykoler. De är konstruerade för att tåla de mest extrema tryck och temperaturer. De har egenskaperna hos alla av de ovan nämnda växeloljor liksom några andra tillsatser för att göra dem lämpliga för avsedd användning. Viskositeten av syntetiska oljor är mellan 36 och 320.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128260.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.