Hur man byter en Mitsubishi Eclipse topplockspackning

Mitsubishi Eclipse är utrustad med 2,4-liters fyrcylindrig motor som genererar 162 hästkrafter vid 6.000 varv per minut (rpm). Varje gång ett tag bilen kan överhettas och blåsa sin packning. Andra skäl för att ersätta en topplockspackning har en svag packning utformning eller om enhetens installationen var felaktig. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Work på Eclipse när motorn är kall. Lossa kabeln från batteriet. Sa minuskabeln från batteriet. Låt kylvätskan rinna i en behållare som kan stänga.
2

Etikett varje bildel i Eclipse. Lätta på trycket från bränsleledningarna. Lossa slangarna, inklusive luftinsugsslang, vattenslang och ventilationsslangen. Ta bort tändstiftet trådar, kamrem, avgasrör, insugningsrör och luftintag. Ta bort kamaxeldrev. Demontera tändspolen. Ta av locket kamremmen i ryggen, termostathus och vattenfilter inlopp.
3

Lossa topplocket förankring skruvar i en process i tre steg om 2,4-litersmotorer. Börja med kolven i det nedre vänstra hörnet. Dra den andra bulten i det högra övre hörnet. Den tredje kolven är i det övre högra hörnet, och den fjärde är i det nedre vänstra hörnet. Skruvarna på toppen av cylindern börjar på vänster sida ligger bultarna 3, 5, 10, 8 och 2. På botten av cylindern början på vänster sida är skruvarna 1, 7, 9, 6 och 4. Höj cylinder ur bilen och ta ut topplockspackning. Rengör topplocket blocket och yta.
4

Sitt en ny packning på blocket. Placera cylindern över den nya topplockspackningen. Dra åt de nya bultarna till 76-83 fot-pounds med en momentnyckel. Anslut vatteninloppet till topplocket i fronten. Anslut slangarna, termostathuset, tändspole och kamrem spole i baksätet. Placera kamaxeldrev. Dra åt fästa bulten till 65 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Place sealer lösning på den nedre delen av den halva rundan avsnitt av den nya packningen bälte-sidan och positionera ventilen täcker in plats. Använd en momentnyckel för att dra åt nya bultar i rätt mönster till 2,16 foot-pounds och du åt bultar Nos 1 till 6-2,91 mul-pounds.
6

tillbaka mitt lock, gnista pluggar, andas slang, kamrem, insugningsrör, avgassystem, luftintag plenum, luftslangar intag och tredubbla PIP montering längs den övre delen av motorn. Använd en momentnyckel för att dra åt bulten till 9 foot-pounds. Byt ut alla komponenter tillbaka i fordonet. Fyll på kylsystemet med kylvätska. Finjustera gasvajern och tomgång och tändinställningen. Anslut batteriet. Starta bilen tills den är varm. Stäng av bilen och kontrollera kylvätskenivån när bilen är kall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130404.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.