California Smog kontrollkrav

På grund av höga halter av luftföroreningar i vissa delar av Kalifornien, kräver staten att vissa fordon genomgår en inspektion med sin årliga bil registrering för att avgöra om de släpper ut för höga halter av giftiga ångor. Statewide 34 län kräver smog inspektioner av registrerade fordon, och sex andra län kräver inspektioner endast för fordon som är registrerade inom vissa postnummer. Inspektionsprocessen

Fordon måste gå till en certifierad smog inspektion centrum vartannat år för att testa. En tekniker använder en serie av mekaniska anordningar för att testa fordonets utsläppsnivåer. Hela processen tar 20 till 30 minuter, beroende på storlek och ålder av fordonet. Om bil eller lastbil passerar testet, kommer en mekaniker utfärda föraren ett intyg han skall inge California Department of Motor Vehicles inom 90 dagar.
Omanalys

Om en bil inte en smog inspektion, skall fordonet ha reparationer och re-inspektion. När ett fordon inte klarar testet, kommer den smog testa tjänstemannen ge föraren en utskrift beskriver felet och nödvändiga korrigerande åtgärder. Efter reparationen måste fordonet passerar en omtest för att erhålla ett certifikat.
Abatement Avgift

Istället för att få en smog check vartannat år ut äldre bilar , ägare av fordon som är sex år gammal eller nyare betalar endast en årlig smog utsläppsminskning avgift. Avgiften är en del av den årliga registreringsavgiften.

Sex år eller yngre regeln gäller inte några utländska dieseldrivna fordon tillverkade 1988 eller senare och som väger upp till 14000 pounds. Kalifornien kräver kontroll av alla sådana fordon när de ursprungligen registrerat i staten.
Undantag

Dieseldrivna fordon byggda före 1988 eller som har en totalvikt av mer än 14.000 pounds har ett undantag från smog inspektion processen. Också undantagna är hybrid-och eldrivna fordon, samt sådana som drivs med naturgas som väger mer än 14.000 pounds. Motorcyklar är undantagna från provning, liksom, liksom släpvagnar och gasdrivna fordon tillverkade före 1975.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128083.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.