Hur man diagnostiserar Front Problem krängningshämmare

En krängningshämmare, även kallad en krängningshämmare, är en lång rörformig metall som är bultad till båda ändarna av framvagnen. Många bilar använder också en bakre krängningshämmare. När bilen körs runt ett hörn, verkar krängningshämmaren en hävarm på sidan av bilen som är på insidan av svängen. Detta tvingar suspension mot marken, minska krängning och förbättra greppet och hantering. En krängningshämmare är ett relativt enkelt apparat som är bultad till bilen med fästen i mitten och släppa länkar på vardera änden. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Visa fler instruktioner
1

köra bilen runt hörn med en snabb hastighet , men inte vara vårdslös. Var uppmärksam på hur styrningen och chassit svarar på dina ingångar. Om bilen känns vag och Darty, känns stabil en sekund och sedan inte stabil en sekund senare, kan problemet vara en bruten droppe länk eller slitna bussningar.
2

Lyssna clunking buller från framänden . Det finns många saker som kan orsaka en fordonets främre änden för att göra konstiga ljud och clunks, varav en kan vara trasig krängningshämmare komponenter. Om krängningshämmaren drop link (den del som fäster stången till suspension) är trasig eller har slitna eller trasiga bussningar, kan stången röra sig och göra clunks när fordonet körs runt hörn eller över gupp.

Billiga 3

Utför en visuell inspektion av krängningshämmaren och komponenterna bar. Lossa klacken för framhjulen. Palla upp fordonet med en domkraft och stödja den med pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulen.
4

Inspektera vingla länkarna bar tryckfall, som är de korta delar som kommer ut i slutet av baren i rät vinkel och skruv för upphängning. Se till att länkarna inte är trasiga. Se till att skruvarna är åtdragna och bussningarna är i bra form och inte slits eller saknas. Även inspektera fästena som håller den centrala delen av baren till chassit. Det kommer att finnas bussningar under dessa konsoler att isolera baren från chassit. Se till att dessa är i bra form också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130035.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.