Hur Wire en Toyota Generator

En Toyota generator är viktigt: Det ger en konstant tillförsel av el medan bilmotorn är igång och Powers alla elektriska varor i din bil. Dessutom laddar bilens batteri. Utformningen av en Toyota generator är liknande till det av någon annan generator, men Toyota-modeller är gjorda speciellt för drift i en Toyota, som utsignal från generatorn är anpassad till de elektriska kraven för din bil. Kabeldragning en generator är måttligt enkel, även om biltillverkarna Toyota inkluderas ofta hitta dem på platser som är svåra att komma åt. Saker du behöver
Skyddshandskar
Goggles
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta på skyddshandskar och skyddsglasögon innan du försöker koppla din Toyota generator. Öppna och säkra din bil huva. Koppla den svarta negativa batterikabeln från bilbatteriet med en skiftnyckel så den elektriska strömmen isoleras. Koppla den röda positiva batterikabeln med en skiftnyckel, sedan flytta kablarna på säkert avstånd från batteripolerna.
2

Lokalisera de två positiva och negativa terminaler på din Toyota generator. De är tydligt märkt "-" och "+" eller som är röd och svart. Om det finns en tredje terminal, ansluter den till din dashboard varningssystem. Den tredje terminal är mindre än de andra två.
3

Lossa Terminalanslutningarna på generatorn med en skruvmejsel eller skiftnyckel, beroende på typen av anslutning. Ångrar inte dem helt, såvida de kablar som används för att ansluta till terminalerna har öljetter. Om du behöver ta bort dem, gör det försiktigt --- de lätt kan falla ut och gå vilse i motorrummet.
4

Lokalisera kablarna som ansluts till din generator. De är i närheten och färgat rött och svart. Den röda kabeln sträcker sig från en kabelstrumpa, medan den svarta kabeln är ansluten till en metalldel av din Toyota. Om det finns en tredje tråd, är det oftast färgat gult eller blått och är mycket tunnare än de andra två kablar.
5

Fäst den positiva röda kabeln till den positiva polen på generatorn. Antingen skjuter tråden under kontakten eller placera öglan över terminalen. Dra åt kontakten med en skiftnyckel eller skruvmejsel.
6

Fäst den negativa svarta kabeln till den negativa polen på generatorn. Antingen skjuter tråden under kontakten eller placera öglan över terminalen. Dra åt kontakten med en skiftnyckel eller skruvmejsel. Om det finns en tredje tråd, fäst den i den tredje terminalen av generatorn med samma metod. Kontrollera att kablarna är säkra.
7

Anslut den röda pluskabeln till den positiva batteripolen. Återanslut den svarta negativa kabeln till den negativa batteripolen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128058.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.