Effekterna av smutsigt bränsle Filter

Bränsle levererar energi till ett fordon, som ger den med ström för att fungera. Vid förbränning av bränsle driver motorn. Inte all bensin är lika och vissa bensin har fler partiklar och smuts i den. Detta kan minska prestanda hos motorn. Ett bränslefilter funktioner som hjälper fånga dessa partiklar innan de flyttar in i bränsleledningen. Om bränslefiltret är igensatt eller smutsig, kan detta ha en negativ inverkan på bilen och dess prestanda. Dålig körsträcka

En av de tidigaste tecknen på att bränslefiltret kan få smutsiga är en minskning av fordonets prestanda som indikeras av en minskning i gas körsträcka. Gas körsträcka är ett mått på hur många miles en bil kan resa på en gallon gas. Bilar har olika funktioner när det gäller bränsleeffektivitet, men om ett fordon börjar att indikera att det kan gå färre miles på en gallon gas, sedan kontrollera hygienen i bränslefiltret är ett bra första alternativ.

Andra prestandaproblem
p Om bränslefiltret blir igensatt, kommer fordonet börjar få problem med att leverera bränsle till motorn. Det kanske kan köras på låga hastigheter eller när tomgång, men får det inte att köra i högre hastigheter. Det kan också spotta och choke. Om detta är fallet, måste bränslefiltret ska kontrolleras och ändras.
Stalling

En av de sista indikationer på att ett bränsle filtret är mycket smutsigt är att fordonet inte fortsätta köra. Motorn kan faktiskt vända och börja, men på grund av igensatt filter, kommer det inte att kunna upprätthålla detta villkor, åtminstone utan hjälp från föraren som kommer att fladdra gasen för att hålla den igång. På denna punkt är det viktigt att bränslefiltret bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128057.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.