Hur man gör en 12 volts batteriladdare

En batteriladdare kan användas för att återställa plattorna inom ett blybatteri. Ett batteri tillhandahåller elektrisk energi med hjälp av en elektrokemisk reaktion mellan batteriplattorna och batteriets elektrolyt. Den kemiska reaktionen skapar blysulfat kristaller. Med tiden har dessa kristaller ansamlas på batteripolerna plattytorna och bildar en barriär som hindrar blymetall från att komma i direkt kontakt med elektrolyten. Ett sätt att vända kristallbildningen är genom att ladda batteriet. Du kan bygga en enkel blybatteri laddare från en DC-vägg-adapter och några elektriska komponenter. Saker du behöver Sida 2 krokodilklämmor
märkpenna
12-volts DC väggadapter
Elektriska tång Sida 2 Crimp-typ ring terminaler
skruvmejsel
Show Fler Instruktioner
1

Mark en av krokodilklämmor med ett "+"-symbolen.
2

Snip spetsen av adaptern. Dra isär trådarna tills det finns en 6-tums separationen mellan ledningsändarna. Strip 1/2 tum av isoleringen från den positiva ledningen. Addera 3 Adaptern spets är märkt för att identifiera den positiva ledningen.

Placera en av ringkabelskor över den positiva tråd, och crimp terminal till tråden. Lossa och ta bort skruven på den märkta krokodilklämma. Placera ringen terminalen över skruvhålet, och sätt tillbaka skruven. Dra åt skruven så att den håller ringen terminal till krokodilklämma tätt.
4

Strip 1/2 tum av isoleringen från den negativa kabeln. Placera den återstående ringkabelsko över den negativa tråd, och crimp terminal till tråden.
5

Lossa och ta bort skruven på den återstående krokodilklämma. Placera ringen terminalen över skruvhålet, och sätt tillbaka skruven. Dra åt skruven så att den håller ringen terminal till krokodilklämma tätt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127929.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.