Hur ökar jag MPG på en 1994-1998 Ford 7.3?

Ford började installera 7.3L dieselmotorer 1994. Den användes i F-serien av lastbilar, skåpbilar samt kommersiella lastbilar och stadsjeepar. Motorn tillverkas inte längre. För att få bättre bränsleekonomi på 7,3, ändra körvanor och hålla uppdaterade delar får du flest miles per gallon. Instruktioner
1

Drive highway så mycket som möjligt och undvika stadskörning. Stop-and-go-körning, eller jackrabbit startar, kan minska din bränsleförbrukning med upp till 10 procent. Vid körning motorväg, bo på hastighetsgränsen. Körning över 60 miles per timme minskar din bränsleekonomi. Du kan också spara gas genom att använda farthållaren att hålla en konstant hastighet och med överväxel för att minska din motorvarvtal.
2

Behåll din bil ordentligt. Oljebyten rekommenderas var 3000 miles. Regelbundna optimeringar kommer att hjälpa till att hålla bilen igång bättre, som använder mindre gas. Håll däcken på din bil ordentligt pumpade. Air filter bör bytas regelbundet, och för en dieselmotor är det rekommenderat att det ska bytas var 30.000 miles. Luftfiltret håller föroreningar från att komma in i bilen och skada motorn. Just detta steg ensam kan du spara upp till 10 procent bränsle effektivitet. Korrekt underhåll av din bil kan du spara upp till 20 procent i bränsleförbrukning.
3

Undvik föremål som hävdar att förbättra din bränsleeffektivitet. Naturvårdsverket, eller EPA, har studerat över 100 produkter och fann mycket få som lagt till några förmåner. De få som gjorde förbättra bränsleeffektiviteten gjorde så med ett marginellt belopp.
4

Förbättra aerodynamiken på din bil. Om din 7.3L är i en lastbil, få en lastbil lock som går över sängen. För varje fordon, undvika att sätta punkter på ett takräcke som det kommer att orsaka luftmotstånd.
5

Undvik att lägga någon extra tyngd till ditt fordon. En extra hundra pounds kan minska din bränsleförbrukning med upp till 2 procent. Detta kan inkludera poster i stammen, artiklar fastspänd på taket eller massor av objekt i ett kommersiellt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128944.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.