Hur kontrollerar jag olja på en 1994 Honda Magna 750?

Det finns olika sätt att kontrollera oljenivån på en motorcykel. Många motorcyklar har ett fönster genom vilket du kan se att se oljenivån. Andra motorcyklar har mätstickor liknar dem på andra fordon, du drar ut oljestickan och läs av oljenivån på det. Den 1995 Honda Magna 750 har en mätsticka. Det är viktigt att hålla motorcykeln nivå samtidigt kontrollera oljan att få en korrekt läsning av nivån. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

Tun cykeln utanför. Placera cykeln på mitten kickstand så att den sitter rakt upp. Titta på den högra sidan av motorn fallet. Det kommer att finnas två skruvlock. Den större är påfyllningslocket och den mindre är oljestickan.
2

Skruva den mindre locket på motorn fallet. Dra upp mätstickan från motorn och torka av den med trasan. Se till att du torka bort all olja, så att när du kontrollerar oljan, kommer du att få en korrekt avläsning. Addera 3

Stick tillbaka mätstickan i motorn och skruva åt locket vidare. Vänta i ca 10 sekunder och ta bort oljestickan. Håll stickan pekade nedåt eller i sidled så att oljan inte rinner upp oljestickan och medgång din läsning.
4

Titta längst ner på oljestickan. Se om oljan på mätstickan är mellan "full" och "Lägg till" linjer. Oljan på oljestickan bör vara upp till, men inte överträffar den "fulla" linje. Någonstans mellan "full" och "add" linjer är inte skadligt för motorn.
5

Torka av oljestickan och kontrollera olje en andra gång för att se till att du har en bra läsning första gången . Byt ut oljestickan och fyll på olja upp till "FULL" linjen om oljenivån var låg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127841.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.