Hur ska strålkastarna ställas in på en 2005 Chevy Malibu

Om du äger en 2005 Chevy Malibu, en av de regelbundna underhåll jobb som du behöver för att ha gjort är årlig inspektion och justering av strålkastarnas beams.Misaligned strålen kan leda till farliga körförhållanden. Ta din Malibu till ett garage eller lokal återförsäljare för att få detta gjort kan kosta över $ 100, men om du kontrollera justeringen hemma blir kostnaden bara tid. Lyckligtvis här jobbet är ganska okomplicerad vilket gör den idealisk gör-det-själv uppgiften. Saker du behöver
Måttband
Skruvmejsel
Tape
Visa fler instruktioner
1

Kör din Chevy Malibu till en stor vägg med 30 meter av platta nivå marken framför den och parkera bilen en fot från väggen.
2

Mät avståndet från marken upp till mitten av varje strålkastare lins.
3

markera väggen med några målartejp med ett plustecken. I mitten av plustecknet ska passa mitten av linsen.
4

Tillbaka till Malibu upp 25 meter och slå på strålkastarna. Lägg märke där ljusstrålarna mark i förhållande till den markerade väggen. Passageraren ljus bör falla 2 inches under den horisontella armen och direkt på den vertikala. Den förarsidan bör falla rakt i nedre högra kvadranten, 2 inches under horisontella och 2 inches till höger om vertikala.
5

Gå till framsidan av Chevy och titta längs kanterna av strålkastare linser. Det kommer att finnas två justerskruvar, en längs toppen i mitten och en längs insidan på mitten. Dessa styr den horisontella och vertikala axeln av ljusstrålen.
6

Ta en Philips skruvmejsel och justera dessa skruvar tills varje ljus träffar rätt plats på väggen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129586.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.