Vad är en bil värmeelement ?

Bilen värmeelementet är en del av bilens kylsystem . Det är ett litet värmeelement som överför värme från kylmediet till passagerarutrymmet . Det gör att insidan av bilen som ska värmas på vintern dagar , ger komfort för föraren och passagerarna . Den Mechanicals

Het kylvätska från motorn passerar genom hylsorna hos kärnan , som används för att öka ytan värme. En fläkt blåser luft på rören och överför värme från rören till passagerarkabinen . Den kylvätska passerar sedan tillbaka till motorn .
Plats och kontroll

värmeelementet är under instrumentbrädan på en bil . Slangar är oftast gjord av mässing eller aluminium. Gummislangar bära kylvätska från motorn till värmeelementet . Föraren kan styra mängden kylmedel in i kärnan genom att driva ett vred eller spak , som öppnar och stänger en ventil för att tillåta kylmedel att komma in i kärnan .
Maintanence
< br >

Periodiskt underhåll kan bidra till att undvika tidig skada på värmeelementet . Byta kylvätska regelbundet kommer att hålla skadliga avlagringar , såsom gamla tätningsmedel eller bitar av lod , från att blockera gångarna till kärnan . Kontroll slanganslutningarna är täta också förhindrar läckage . Läckande kylvätska i kupén eller under passagerarutrymmet är ett tecken på att värmeelementet behöver bytas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127648.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.