Hur man tar hand om en 2007 Yaris

Toyota Yaris är ett fordon först produceras av Toyota 1999. Precis som alla fordon, måste 2007 Toyota Yaris har flera underhållsåtgärder utförs på den regelbundet för att hållas i trim. De flesta av dessa uppgifter som kan utföras hemma med endast ett fåtal verktyg. Saker du behöver
Handskar
ren trasa
Funnel
Wrench
Visa fler instruktioner
Motorolja
1

Parkera fordonet på en plan yta och stäng av motorn. Vänta några minuter så att oljan kan rinna tillbaka in i botten av motorn.
2

Dra ut oljestickan ur motorn. Använd en trasa för att torka bort överflödig olja.
3

Sätt tillbaka oljestickan i motorn och tryck in den så långt det kan gå att få en korrekt behandling.

4

Dra upp mätstickan och titta på olje-nivå markeringarna på mätstickan. Om oljan är under "L"-märket, kommer motorolja måste läggas.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket och sätt en tratt. Häll små mängder SAE 5W-30 olja i tratten, kontrollera oljestickan regelbundet, tills oljan når "F" märket.
Kylvätska och bromsvätska
6 < p> Vänta tills motorn är kall röra. Detta gör att du kan kontrollera se-igenom kylvätskebehållaren placerad framtill på fordonet.
7

Kontrollera kylvätskebehållaren. Om nivån är på eller under "LOW" linje, kommer mer kylmedel måste läggas.
8

Häll Toyota Super Long Life kylvätska i behållaren tills den når linjen "FULL".

9

Titta på bromsvätskebehållaren ligger längst till höger under bilens huv. Om nivån är under "MIN" linje, tillsätt SAE J1703 bromsvätska. Addera Batteri och tänder
10

Ta bort batteriluckan och kontrollera med avseende på korroderade eller lösa anslutningar , sprickor eller lösa hold-down klämmor. Om batteriet är anfrätt, tvätta den med en blandning av varmt vatten och bakpulver. Spread fett på utsidan av terminalen för att förhindra ytterligare korrosion. Om anslutningarna är lösa, dra åt dem med en skiftnyckel.
11

Kontrollera indikatorn färg på batteriet. Beroende på din batteriindikator, kan färgen variera. Grönt eller blått indikerar god kvalitet, mörk eller vit anger att laddningen kan vara nödvändigt och ljus-gult eller rött indikerar att batteriet är dött eller kommer att dö.
12

Slå på alla strålkastarna och inspektera dem för funktionalitet. Har någon trampa på bromsen medan du står bakom bilen för att inspektera bromsljusen. Om något ljus inte fungerar, måste den bytas ut omedelbart. Rådgör med din 2007 Toyota Yaris bruksanvisning för instruktioner om hur du byter något ljus på ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127612.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.