Finns det ett filter i sändning ?

En automatisk växellåda har en filter . Det är i pannan på botten av transmissionen. Formen måste tas bort för att komma åt filtret. Vissa överföring kokkärl har en avtappningsplugg för att ta bort transmissionsolja , i andra skall formen lossas för att dränera vätska . En packning på pannan skapar en läcksäker tätning. Filter funktioner

Filtret avlägsnar orenheter i transmissionsolja . Det hjälper också filtrera bort vanliga små metallspån som finns i överförings kastruller och normal transmissionsolja slam som byggs upp över tiden i botten av pannan .
Magneter

Några överföring kokkärl har en magnet för att samla in små metallpartiklar som reser med transmissionsolja . Magneten stoppar partiklar från att skickas tillbaka genom filtret och transmission .
Filterbyte

En överföring bör bytas var 30.000 miles eller två år . Att göra detta kommer att lägga till livet av din sändning . Över tiden dina filter kommer bli igensatta och orsaka din överföring att svälta av vätska om den inte ändrats . Detta kommer att låsa upp din sändning och kosta dig mycket i reparationer .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127488.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.