Min Honda Civic VTEC Automatisk Kommer inte gå förbi 25

Din automatiska VTEC Honda Civic inte kommer att färdas över 25 miles per timme och du är kvar undrar varför. VTEC är en Honda innovation som står för variabla ventiltider och elektronisk hisstyrning, och har ingenting att göra med det aktuella problemet. Mest Civic ägare kommer att skylla på sändningen, kontakta en mekaniker och betala tusentals för deras överföring ses över eller bytas ut. Försök felsöka mindre uppenbara och mer kostnadseffektiva problem innan skyller ett förlist transmission. Instruktioner
1

Kontrollera den automatiska växeln för att se om det är i enheten. Om växeln är i ett lågt växelläge, under bokstaven D på shifter, kommer bilen att ha en svårare tid att komma till hastighet.
2

Kontrollera nivån transmissionsolja med hjälp av röda- capped oljestickan i motorrummet. Fyll växellådan med automatisk transmissionsolja om det behövs. Utan vätska kommer sändningen begränsa fordonets förmåga att skifta till högre växel.
3

Öppna motorrummet och titta på brandväggen bakom motorblocket på förarsidan. Bränslefiltret blir en black metal cylinder med koppar brickor strax under huvudbromscylinder. Ersätt en igensatt bränslefilter som begränsar fordonets prestanda.
4

Kontrollera ECM för att se om fordonet är i "Limp mode." ECM är datorns hjärna av Civic och är bredvid batteriet i motorrummet. ECM kan ha skadats och sätta fordonet i denna nödmanöverläge, det gör inte tillåta fordonet att använda flera redskap, så att föraren kan "Limp" den till tjänsten. Du kan ta bort ECM med en 10-millimeters hylsnyckel, men det måste gå till en professionell för diagnostik.
5

Byt hastighetssensorn på toppen av transmissionen. Hastighetssensorn är en liten svart plastplugg ovanpå transmissionen att utsläpp med hjälp av en 10-millimeters hylsnyckel. Sensorn är en liten elektronisk komponent som förmedlar information från transmissionen till ECM.
6

Smell motorn efter körning det i ca fem minuter. Om motorn luktar det brinner, kan växlarna vara försenade och en transmission översyn är i ordning. Växlarna producerar mycket värme när de glider, och avger luktar bränt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131479.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.