Problem med att använda alltför stor en Auto Battery

Biltillverkarna utvärdera strömstyrkan som krävs för att starta och manövrera fordonet i olika situationer för att fastställa generatorns behov. Hela laddning Systemet bygger på en utvärdering av fordonets behov. Batteriet är bara en aspekt av systemet. Om du använder fel batteri i ett fordon medför flera potentiella problem. Generator

generator installerad i ditt fordon är inställd på att producera tillräcklig strömstyrka för att ladda batteriet medan du kör fordonet. Ett större batteri kommer inledningsvis att ha någon inverkan på generatorn, men kommer att dra större ampere under fordonets drift, vilket gör att generatorn slits snabbare. Vissa människor tror att ett större batteri behövs för eftermarknaden elektronik. Ändra din generator istället som elektronik driva bort generatorn, inte batteriet.
Computer

flesta moderna bilar kör alla system genom en färddator. Laddningssystemet regleras av olika kontroller. Installera en större kapacitet batteribyten de strömmar, som kan leda till överspänning och spänningstoppar som kan skada den inbyggda datorn eller gruppcentralen. Du har en lägre chans att skada datorn, men med generator misslyckande, är skadorna fortfarande en möjlighet. Gruppcentralen sannolikt kommer att få det mesta av skadorna.
Electrical Systems

säkringspanelen skyddar de elektriska systemen från överspänning och spänningstoppar. Ett större batteri skapar en situation där elektrisk ström kan fluktuera. En av de första saker som kan påverkas är regulatorn på generatorn - vilket skulle göra det möjligt för likström att byta till växelström. Radioapparater, förstärkare och annan elektronik kan få skador som följd. Dock är risken för skador minimal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128303.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.