Hur man ökar ett bilbatteri

En vanlig bil del som många människor tar för givet är deras bils batteri. Batteriet fungerar som den primära energikällan som används för att starta motorn. Om du behåller ditt batteri lämpligt, aldrig oroa dig för batteriets förlora sin laddning. Men på grund av en rad olika omständigheter utanför vår kontroll - till exempel extremt kall väderlek - bilbatterier kan förlora sin laddning. Om du någonsin hitta dig själv med ett dött batteri, följ dessa enkla steg för att öka ett dött batteri tillbaka till livet. Saker du behöver
startkablar
booster bil
batteriladdare (tillval) katalog blixtljus (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Hitta en booster fordon. Tipsa en vän, familjemedlem eller medarbetare till ditt bilbatteri olycka och vänligt begära användning av sin bil för att öka ditt batteri.
2

Samla en uppsättning startkablar. Inspektera kablar. Undersök städning av klämmorna och se till att det inte finns några exponerade trådar någonstans på kablarna.
3

Parkera booster fordon inom avstånd så att de startkablar nå från det batteri till det urladdade batteriet . Stäng av både tändnycklarna och stänga av alla biltillbehör inklusive lampor och radio.
4

Study både bilbatterier för att särskilja de negativa, vanligen svarta anslutningar från de positiva eller röda terminaler. Fäst en positiv klämma jumper kabeln till den positiva polen på det urladdade batteriet. Anslut den andra positiva kabeln till booster bilens batteriets pluspol. Fäst den negativa kabeln klämmor till de negativa terminalerna på varje batteri. Alternativt, anslut minuskabeln till en omålad, metallyta för att fungera som en solid grund, såsom fordonets ram. Se till klämmorna ansluta säkert.
5

Starta booster bilen och låta de döda batteriet att ta emot laddningen i flera minuter via de anslutna startkablar. Vrid döda bilens tändning och försöker starta den. Om bilen startar, undvik att vrida bil utanför i 15 till 20 minuter eller tills den är igång effektivt och batteriet är fulladdat med generatorn.
6

frikoppla startkablar från varje fordon. Överväg hooking en batteriladdare till bilens batteri och låta den laddar i minst 12 timmar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127308.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.