Hur man laddar en Toyota Prius Batteri

Toyota Prius är en hybridbil och, som sådan, har två typer av batterier. Det första batteriet är den som är mest normalt återfinns i bilar, ett bly-syra-12V. Det andra batteriet är specifikt för hybrider. I Prius, är det andra batteriet en Panasonic Metal Case Prismatisk Module. Endast bly behöver laddas som de andra batteriet laddas från generatorn. Saker du behöver
batteriladdare eller kablar jumper
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Toyota Prius. Från insidan av bilen, kan huven lossas genom att dra det lilla handtaget under ratten längst ner till vänster. När huven öppnas, håller den på plats genom att kroka fast stången i hålet som är på sidan av huven.
2

Öppna plastskyddet på batteriet. Batteriet är placerat längst upp till höger sida av motorn. När öppna, ta bort plastbiten som täcker batteriet porten.
3

Hook startkablar eller batteriladdare till batteriet. Den negativa kabeln är typiskt alla svarta och måste vara ansluten till den negativa porten på bilbatteriet genom att fästa den på. Den positiva kabeln är typiskt vitt eller rött och kommer att hakas på positiva porten. Om du använder startkablar och ansluta till en annan bil, kommer den svarta kabeln på andra sidan gå till de andra fordonens negativa port och röda eller vita kommer klipp på den positiva porten.
4

Vrid bil på. Tryck på gasen något.
5

Haka startkablar och köra bilen runt 20 till 30 minuter så att det är dags att ladda. Om du använder en batteriladdare, lämna batteriladdaren är ansluten till batteriet över natten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127276.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.