Anledningar att byta filter kabinluften

Cabin luftfilter var en gång bara erbjuds i premium nivå fordon, men det är nu uppskattas att mellan 60 och 80 procent av nya bilar har dem. En stuga luftfilter, beroende på typ, har ett par funktioner. Den vanligaste filter är känd som ett partikelfilter, det hindrar damm och pollen från infiltrera fordon kabinen genom att fånga den i små fibrer. Några av de mer avancerade filter eliminerar även lukt och giftiga gaser innan de går in genom användning av aktivt kol, dessa filter kallas absorption filter. Cabin luftfilter är ett vanligt förbisedd objekt och det finns viktiga skäl för att ersätta dem. Air Flow

Med tiden kan du börja märka att luftflödet i din bil är inte riktigt lika stark som den brukade vara. Detta kan orsakas av ett igensatt kabinluft filter. När fordonet VVS-system är inställd på att dra i utomhusluften, måste luften först gå igenom kabinen luftfiltret. Om det filtret är igensatt, kan det bromsa luftflödet nedåt, vilket påverkar kvaliteten på värmaren eller A /C.
Luktar

Mest stuga luftfilter är tillverkade av ett tyg-typ material och de gör absorbera fukt. Om den lämnas obevakad, kan det bildas fukt mögel. Detta kan orsaka en svag eller till och med extrem mögel lukt i kupén på din bil. Det enda sättet att undvika detta är att byta filter var 10.000 till 15.000 miles eller som rekommenderas av tillverkaren.
Pollen

För förare med allergier, detta är en mycket viktig egenskap hos filter kabinluft. De fånga pollen i dess fibrer och hindra den från att komma in i kabinen. Över tiden fibrerna får full och kan inte längre fånga pollen. Då pollen partiklar kommer att sippra in i kabinen och utlösa en allergisk reaktion. Det finns inget sätt att kontrollera ett filter för pollen innehåll, bara att byta filter var 10.000 till 15.000 miles eller som rekommenderas av tillverkaren
förorening

. Absorption-och kombination-stil stuga luftfilter kan hjälpa dig att leva ett hälsosammare liv när regelbundet. De är utformade för att eliminera en del av de föroreningar i dagens luft. Detta blir allt viktigare i stadsområden där föroreningarna är drastiskt högre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127137.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.