Vikten av att förändra Transmission Fluid

transmissionsolja fungerar som smörjmedel och som kylmedel för alla rörliga delar transmission.It är livsnerven i transmissionen och regelbundna kontroller och förändringar är avgörande för överföringssystemet . Manuella växellådor

Manuella växellådor använder olika oljor som transmissionsolja . Det största problemet för manuella växellådor är flytande föroreningar av partiklar av slitna lager och kugghjul .

Förorenad transmissionsolja förlorar effektivitet som ett smörjmedel och , om den inte ändras , kan skada transmissionen .

automatväxellådor

automatiska växellådor använder automatiska transmissionsoljor ( ATF ) . Förutom kontaminering frågan , automatisk växellåda behöver också transmissionsolja som kylmedel . ATF utsätts för hög värme som alstras av automatiska transmissioner tenderar att urarta och bryta ner blir ineffektiv .
När byta transmissionsolja

Fordon bruksanvisningar anger typ av vätska som krävs och hur ofta för att ändra det .

som en tumregel bör ägarna ändra manuell växellåda vätska var 30.000 till 60.000 miles , och ATF var 60.000 till 100.000 för normal användning .
< p > på grund av dess betydelse , många mekaniker rekommenderar kontrollera mängden , färg och lukt av transmissionsolja månad .

Läckor kunde låta vätskan rinna ut innan den rekommenderade körsträcka uppnås , medan vätska missfärgning eller en bränd lukt kan tyda på problem med överföringen .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127103.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.