Hur korrekt att måla en bil

Det finns många skäl till varför en person kanske vill måla sin bil. Bilen kan ha blekning färg från solen oxidation eller rost. Eller de kanske bara vill ändra färg. Oavsett anledning, finns det en särskild riktning för att på rätt sätt måla en bil. Med rätt verktyg och förnödenheter, kan en bra färg jobb ordentligt appliceras på en bil på mindre än sex timmar. Saker du behöver
Bil-tvättvätska
Bil avfettningsmedel
Plastic Sandpapper
täcker
maskeringstejp
färg spruta
Skyddsglasögon
Skyddshandskar mask

Visa fler instruktioner
1

bort damm, smuts, olja och skräp genom att grundligt tvätta bilen. Tvätta och skölj två gånger för att ta bort all smuts och skräp. Applicera ett avfettningsmedel för att bli av överflödig olja och smuts som inte togs bort under tvättningen.
2

Fixa de grova fläckarna på din bil med sandpapper. Ett fint slippapper fungerar bra för små ojämnheter och en lös-slippapper är bra för de större. Detta bidrar till att ge bilen en slät och jämn yta.
3

Jämna ut dips och hål med hjälp av spackel. Låt spacklet torka och slipa ytan för att göra den smidig och blanda med resten av bilen.
4

omfattar delar av bilen som ni inte vill få måla på. Vänta tills bilen är helt torr och sedan använda maskeringstejp och plast täcker för att få detta gjort. Täck fönster, speglar, krom etc.
fem

anbringa färg-primer till din bil. Använd en färg spruta att jämnt applicera primern över hela fordonet. Primer hjälper färgen stick till din bil bättre.
6

Bli av grova fläckar orsakade av primern. Använd sandpapper igen för att bli av med några droppar och fläckar som kan ha orsakats av tillämpningen av primern.
7

måla din bil. Använd färg spruta till jämnt gälla din första skikt av auto färg. Om du vill kan du också använda sprayfärg gjord speciellt för bilar. Efter det första skiktet har torkat i minst 15 minuter, applicera den andra beläggningen. Om du vill ha en rikare färg, applicera ett tredje lager, men oftast två lager färg är tillräckligt. Låt din sista lagret torka i minst 90 minuter.
8

Applicera en tydlig övre skikt av färg. Gör detta på samma sätt som du tillämpat din färgad färg. Låt din första lagret torka i 15 minuter och sedan använda ett annat lager av klarlack. Låt din sista lagret torka i 90 minuter och din auto paint jobbet är gjort.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127086.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.