Hur man kan förbättra bränsle körsträcka på en Ford Escape

Oavsett det ekonomiska klimatet eller priset på bränsle, är det alltid bra att försöka spara pengar på något sätt du kan, särskilt på gas pump. Medan dussintals företag erbjuder allehanda "orm olja" rättsmedel att trolla förbättra bränsle körsträcka på din Ford Escape, är verkligheten den att få ut det mesta av din bränsle dollar kräver inget nytt utan snarare några enkla beprövade metoder. Så lyssna inte på killen skriker om fördelarna med den senaste oljetillsats eller mekanisk anordning. Istället följer några praktiska råd som varje mekaniker har känt i årtionden. Saker du behöver Review, Digital ringtryckmätaren
Tryckluftstillförsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket med en digital ringtryckmätaren varje gång du får gas. Lågt däcktryck är den ledande orsaken till dålig bränsleekonomi och minskar också livet däckservice. Undersök din Escape VIN tag, som ligger inne i förardörren ram, för att hitta rätt inställningar däcktryck, inte gå efter vad däcktillverkaren säger på däcksidan
2

Pumpa däcken till rätt. inställning med hjälp av tryckluft. Antingen köpa en bärbar kompressor från en järnaffär eller gunga med en bensinstation och använda deras för en liten avgift. Kontrollera däcktrycket med en digital mätare när du är klar. Använd inte den gamla mätaren slide stil som de är sällan exakt i början och tappar noggrannhet ju äldre de blir.
3

Byt olja och oljefilter var 3.000 till 5.000 miles, oavsett vad oljan tillverkaren säger. Använd en 5W-30 semi-syntetisk olja och en professionell nivå oljefilter för bästa resultat under hela året.
4

Byt Escape bränslefiltret var 15.000 miles eller mindre. Ett igensatt eller begränsad bränsle filter kan påverka din bränsleekonomi. Medan bränslefiltret är ofta den mest förbisedda filtret, på vissa sätt, det är den mest behövs.
5

Byt din Escape tändstift varje 100.000 miles. Bränslet körsträcka och motorns prestanda förlust är nästan omärklig som tändstift bära ner, men du kommer att märka en skillnad när du installerar nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127085.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.