Hur du ändrar Serpentine Belt på en 1997 Aurora

I 1997 års Oldsmobile Aurora har flera tillgängliga motorer men alla motorer som används i denna bil använda en enda serpentin bälte för att driva de tillbehör på framsidan av motorn. Ändra serpentin bälte är något lättare än äldre V-belt system och den automatiska remspännaren undanröjer behovet att justera remmarna. Sträckaren sträcker dessutom livslängden på remmen genom att justera spänningen som remmen sträcker och bär. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln under huven på din Olds Aurora. Lossa bulten på batteriet kabeländen med en skiftnyckel och sedan ta bort kabeln från batteriet.
2

Lokalisera serpentin-remspännaren på framsidan av motorn. Det är en en-halv-tums fyrkantigt hål i spännarmen och en svart kabelstyrrullen på änden av spännarmen.
3

Sätt en breaker bar i det fyrkantiga hålet på spännaren och vrid spännaren moturs och ta sedan bort remmen från motorns remskivor. Rotera försiktigt spännaren medurs, så att den vilar på den fria armen positionen.
4

Kassera gamla remmen och installera en ny över alla remskivorna utom mellanhjulets avdragare på spännaren. Vrid spännaren moturs och skjut remmen på spännrullen. Vrid spännaren medurs, dra åt bältet som du går. Avlägsna breaker bar från spännaren.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen dra sedan bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126506.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.