Hur man fixar en Front Sway Link Bar End

En krängningshämmare är en styv längd av metall som bultar till en bils upphängning på vardera sidan. När fordonet går runt hörn, minskar baren krängning genom att tvinga det inre däcket till marken, ökande grepp och gör bilen känner sig mer stabil. De flesta bilar använder en främre gungning bar samt en bakre stången. Stängerna är anslutna till suspensionen med en ände-länk, som är fäst på stången i ena änden och suspensionen på den andra. Ibland blir dessa paus eller sliten och måste bytas ut. Detta är vanligtvis ett lätt jobb. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
New änden länk (eller länkar)
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta. Lossa muttrarna som håller på framhjulen. Lyft bilen med en domkraft och sedan sänka den på ett par pallbockar ställas under vardera sidan av bilen. Avsluta ta bort muttrarna och sedan hjulen.
2

Lokalisera krängningshämmare och länkar släpp. Detta kommer att vara en rund längd av metall som går från en sida av bilen till den andra. Drop länkar kommer att lossna vid 90 grader, även om de kan gå upp eller ner från baren till där de är bultade till suspensionen.
3

Koppla ändlänken från krängningshämmaren med en hylsa och ett spärrskaft. Koppla slutet länk från där den fastnar till suspensionen med en hylsa och ett spärrskaft. Konsultera en manuell verkstad för din bil om du inte kan avgöra hur du tar bort länken.
4

Installera den nya änden länken i omvänd ordning än den gamla togs bort i. Bolt länken till krängningshämmare i ena änden och suspensionen i den andra änden. Se till att alla bussningar, brickor, distanser eller någon annan hårdvara har installerats korrekt.
5

tillbaka hjulen, ta bort domkraften och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna. Ta bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127073.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.