Hur man tar bort bakre Struts

En fordonets stöttor är avgörande förutsättningar för sin fjädring och kan i hög grad påverka hur den rider och handtag. Med tiden strävor slits ut och måste bytas ut. Om baksidan av ditt fordon studsar upp och ner överdrivet,, Skitters runt hörn och över gupp är stagen troligen slitna. Även om detta är inte det lättaste jobbet, kan det göras genom ett hem mekaniker med rätt verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Spring kompressorer
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta. Lossa hjulbultarna på bakhjulen med ett däck järn. Lyft fordonets bakre del med en domkraft. Sänk bilen på ett par pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulen.
2

Koppla fästet bromsledningen från staget om bromsledningen är fastsatt i strut. Bromsen linjen kommer sannolikt att hållas på plats med en klämma som glider in i en konsol på staget. Använd en skruvmejsel för att trycka på klippet och bromsledningen ut och bort från strut.
3

Unbolt krängningshämmare länk från stöttan huset med en hylsa och spärrskaft. Inte alla fordon har en bakre krängningshämmare.
4

Unbolt muttrarna (vanligtvis tre) på toppen av den stagenhet som håller staget till plåten i fjäderben. Nötterna kan nås genom stammen eller genom att ta bort baksätet. Konsultera en verkstadshandbok som är specifik för din bil om du inte kan hitta dessa nötter.
5

Ta bort skruvarna som håller den nedre delen av stagenhet på baksidan av navet /fjädring. Stöd staget, när du tar bort dessa, eftersom det kan bara falla ned ur bilen utan de övre muttrarna som håller den på plats. Ta stagenheten från hjulhuset.
6

Placera staget och våren på en plan yta. Placera en fjäder kompressor på våren, så att hakarna på kompressorn är ordentligt ansluten till våren. Dra åt kompressorn, så fjädern komprimeras och spänningen frigörs från fjädern och de övre och nedre fjäder sittpinnar. Se till att fjädern kompressorn inte glider eller få krokiga på våren.
7

Ta bort muttern längst upp i mitten av stagenhet som håller den övre fjädern abborre på plats. Var mycket försiktig när du gör detta och se till våren kompressorn fortfarande är säkert komprimera fjädern. Ta bort muttern, brickan och eventuella distanser eller bussningar. Ta den övre fjädern abborre och skjut fjädern upp över strut. Staget kan nu separeras från fjädern och avlägsnas från bilen. Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan av bilen, när avlägsnandet kommer att innebära samma process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127058.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.