Så här kontrollerar Rear Sway Bar

En krängningshämmare är en lång rörformig metall som skruvas på endera sidan av upphängningen på framsidan eller baksidan av ett fordon. De flesta fordon har främre och bakre vingla barer, även om vissa bara förlita sig på en främre krängningshämmaren. Syftet med en krängningsstång är minska mängden krängning ett fordon upplevelser i ett hörn, vilket är hur långt bilen lutar mot utsidan av svängen. Detta inträffar eftersom fältet som är bultad till de båda ändarna av suspensionen och chassit i mitten tvingar sida av fordonet som är närmast insidan av svängen mot marken. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för bakhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen. Även om det inte är ett krav för att ta bort hjulen för att inspektera en bakre krängningshämmare, ta bort dem kommer att ge mer utrymme för att inspektera den.
2

Lokalisera krängningshämmaren. Detta kommer att bli en tunn (12 mm till 35 mm som mest, generellt sett) bar som är bultad till avstängning vid vardera änden via drop-länkar och är fastsatt i fordonets chassi i mitten av fältet med en par fästen och bussningar.
3

Inspektera släppa länkar, som kommer ut i slutet av krängningshämmare på en 90-graders vinkel och gå ner eller upp till där de är fastskruvade suspensionen. Drop länkar bör inte vara trasiga eller rostiga på något sätt. Länkarna kommer troligen att ha bussningar på vardera änden för att isolera vibrationer. Dessa bör vara i god form och inte alltför uttorkad eller sprucken de ska inte heller alltför deformerade.
4

Inspektera baren själv var drop länkar fast liksom längden på strecket. Baren bör inte vara rostig (osannolikt) och bör fästas ordentligt ända band med all rätt hårdvara. Inspektera fästen som Bolt krängningshämmare i chassit. Det kommer att finnas bussningar mellan stången och fästena för att isolera konsolerna. Bussningarna bör vara i god form, utan överdriven sprickbildning eller stretching. Se också till att fästena ordentligt fastsatt i chassiet och inte missa några bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127039.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.