Hur man stämmer en Mercedes E Class

Göra din egen melodi upp på en Mercedes E-Klass är en kostnadseffektiv, men långdragen process som ersätter de flesta av bilens vätskor och filter. Efter byte dessa komponenter, är det rekommenderat att du provköra bilen för att se till att den fungerar ordentligt. Mercedes har krävande underhållsbehovet för sina fordon, med riktlinjerna i instruktionsboken. Saker du behöver
Motor behandling
Premium Spark bränsle
pluggar
Ratchet set
Oljefilter
Syntetisk motorolja
Jack
Jack står
Transmissionsolja
Transmission filter
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Behandla motorn med hjälp av en särskild behandling för att ta bort lack och avlagringar kol som kan ha utvecklats i motorns cylindrar och ventiler. Normalt skulle du lägga ett uns av behandling för varje liter bränsle som sedan skulle läggas till bränsletanken. Upprepa vid behov. Använd premium bränsle åtminstone en gång efter behandlingen.
2

Ändra Mercedes E-klass tändstift. Öppna huven och ta bort motorkåpan. Leta upp och ta bort spolen förpackningar som täcker tändstiften. Använd ett Ratchet och Hylsnyckelsats att lossa spolpaketet om det behövs. Genom att dra upp spolpaketet, kommer du att kunna frigöra den från motorn för att upptäcka tändstiften. Koppla loss alla kablar om det behövs. Dra tändstift ur sina uttag och ta bort dem försiktigt från motorn området. Var noga med att ta bort hela pluggen. Ta den nya tändstift och installera i den öppna platsen. Dra åt med hylsa och spärrskaft, byt spolpaketet och dra åt. Starta motorn och om det går bra, fortsätt till nästa steg. Om tomgång ungefär, kontrollera varje tändkabeln för att säkerställa korrekt anslutning och täthet.
3

Byt ut luftfiltret. Avlägsna rören för luftintag på vänster och höger sida av fordonet och sedan ta bort luftfiltret s bostäder. På undersidan av huset är två skruvar som måste tas bort så att luftfiltret kan bytas ut med en ny. Efter att placera det nya luftfiltret inuti huset, installera och dra åt skruven. Sätt kåpan på plats och sätt tillbaka rören luftintag.
4

Byt olja och oljefilter. Lokalisera locket oljefiltret på höger sida av motorn och framför oljelocket. Vrid locket oljefiltret moturs tills de tas bort. Ta bort oljefiltret församlingen att dra ut filtret. Ersätt med ett nytt filter. Höj förarsidan av din Mercedes E-klass med en domkraft och plats pallbockar under ramen för ökad stabilitet. Leta plastskyddet av oljetanken under fordonet och dra avtappningspluggen för att tappa ur oljan. Efter att oljan har tömts, sätt tillbaka avtappningspluggen och häll sedan ca 8,5 liter färsk syntetisk olja i oljetanken.
5

Byt kylvätska. Lossa avtappningspluggen under kylaren och tappa ur kylvätskan. Sätt tillbaka avtappningspluggen. Fyll kylaren med rent vatten och sedan köra motorn tills att vattnet har värmts. Töm ut vattnet ur kylaren och fylla det med en 30 till 50 procent kylarvätska avsedd för din E-Klass.
6

Byt transmissionsolja och filter. Leta avloppet bulten under bilens växellåda och ta för att dränera vätska. Ta bort de sex skruvarna kring överföringen kroppen håller transmissionen pannan på plats. Ta pannan att avslöja ventilen och filtret kropp montering. Rör inte ventilhuset eller använd en trasa på det. När vätskan runnit, installera ett nytt filter genom att placera den över ventilen och filtret kropp montering och fastsättning de sex skruvarna längs utsidan. Fyll på växellådan med ny vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130870.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.