Honda Civic Air Conditioner Problem

Honda luftkonditioneringsapparater är utformade för att effektivt kyler eller varm luften i bilen. De använder ett kylmedium, typiskt Freon, att utbyta värme med motorn med svalare utomhusluften. Förutom till köldmediet, använder systemet en kompressor att pumpa blandningen, sensorer för att mäta temperaturen korrekt och spakpaneler att skicka signaler till de andra komponenterna. Kompressorn och förångaren arbete för att klara kylmediet självt och cykla det genom systemet. Kompressorer och Ventiler
p Om din Honda luftkonditioneringen är onormalt högljudd eller störande, då detta signalerar ett problem med kompressorn. Kompressorer drivs med motorer som kan slitas ut med tiden och har elektriska komponenter som kan misslyckas. Kontrollera dina kompressorer slangar och anslutningar för att se till att de inte gör buller, sväng till motorn och dess elektriska anslutningar. Om du slår på luftkonditioneringen och kompressorn inte svarar, är det möjligt att det har blåst en säkring eller utvecklat en kabeldragning problem. Byt ut säkringen och titta efter eventuella bakomliggande orsaker, t.ex. läckage eller sladdar. Om kompressorn motorn inte startar eller är helt enkelt inte aktiveras av den magnetiska kopplingen, måste du byta ut den. Misslyckanden är ofta orsakade av smörjmedel problem. Olja är långsamt förlorade kompressorn gör sitt arbete och måste ibland fyllas. Om ditt system har köldmedium

och det finns inga läckor, men det är fortfarande fel och kommer inte att värma eller kyla luften, då problemet skulle kunna vara en expansionsventil. Hondas använda expansionsventiler i sina köldmedelsledningarna som förnuft när köldmediet har nått en viss temperatur eller tryck innan du låter det passera på. En trasig expansionsventil blockerar köldmedieflödet eller låt det flyta alltför lätt. Dessa skall ersättas av en mekaniker.
Köldmedium Problem

Många bil luftkonditionering problem kan spåras tillbaka till kylfluidet används för att överföra värme. Om systemet inte fungerar korrekt, om någon av de viktigaste komponenterna har igensatta, om det finns tecken på en läcka, eller om frost bygger upp förångaren, har du förmodligen ett köldmedium problem. Byt eller plåster alla läckande komponenter för att ta bort möjligheten att förlora mer köldmedium, ta sedan Honda till en återförsäljare som kan använda mätare för att känna av mängden köldmedium kvar och tillsätt rätt mängd.

Ibland köldmedium behöver tömmas och laddas liksom. Över tiden köldmediet tenderar att plocka upp olja, vatten, damm och andra partiklar. Vattnet kan frysa och skada ventiler, medan andra partiklar kan täppa till rader så de kommer att behöva bytas ut. När ett system laddas, är den återstående kylmediet dräneras, ledningarna spolas, och nya, rena kylmedel tillsätts. Ta bilen till en mekaniker för detta förfarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126316.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.