Hur du ändrar bränslefilter på en 2002 Pontiac Bonneville

Bränslefiltret på Pontiac Bonneville behöver bytas vartannat år eller 30.000 miles. I 2002 års upplaga av Bonneville använder snabbkopplingar för anslutning bränsleledningarna till filtret, vilket innebär att du kommer att behöva färre verktyg att slutföra ersättning än de äldre modellerna. Filtret är fortfarande monterad på en rambalk nära bränsletanken på baksidan av bilen. Bränslesystemet är också under högt tryck måste du först lindra. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Tryckluft
Wrench
Rag
Motorolja
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla bränslefilter
1

Ta bort säkringen bränslepumpen från reläet centrum på instrumentpanelens högra sida - det ska märkas Starta motorn, låta den gå tills den stannar "FP.". Koppla bort den negativa batteripolen.
2

Lyft bilens bakre änden upp med domkraft och placera två pallbockar under ramen för att stödja fordonet. Sänk bilen på pallbockar.
3

Lossa smuts och skräp nära anslutningarna i båda ändarna av bränslefiltret genom att vrida och vända dem. Blås bort skräpet med tryckluft.
4

Kläm plastflikarna vid ändarna av varje bränslefilter kontakten och dra kontaktstyckena av filtret, kopplar dem en i taget.

5

Lossa fästskruven för bränslefiltret med hjälp av en skiftnyckel. Haka på fliken i ramen kärlet, och ta bort bränslefiltret från fästet.
Installation av det nya filtret
6

Torka av ändarna på hankontakterna på det nya filtret med en ren trasa. Applicera en liten droppe olja på den yttersta spetsen av kontakterna.
7

Placera det nya bränslefiltret nära dess monteringsläge på järnväg, se pilen på filtret pekar mot motorn.

8

Sätt kontakterna bränsleledningarna på bränslefiltret kontakter. Skjut kontakterna på plats tills deras plast flikar snäpp och lås.
9

Placera filtret så att du kan sätta in sin Monteringsbult. Dra åt bulten med din nyckel.
10

höja fordonet med domkraft, ta bort jack läktaren, och lägre fordonet till marken. Byt ut säkringen bränslepumpen. Anslut negaive batteripolen. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126694.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.